Nova vest
Fudbal

Petak, 05.10.2012.

16:23

Kolarov: Potreban nam je 12. igrač

Zamenik kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Aleksndar Kolarov rekao je da priželjkuje pomoć pune "Marakane" na meču protiv Belgije.

Izvor:

Autor:

Default images

"Danima se diskutovalo o tome gde bi trebalo da igramo, da li u Beogradu ili Novom Sadu, da li će nam publika zviždati ili ne. Iskreno, u Novom Sadu je bilo zaista prelepo igrati, napravljena je sjajna atmosfera, iako stadion Vojvodine nije veliki", rekao je Kolarov za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FS), dodajući da je to "sve što želimo".

I pored toga što je zadovoljan atmosferom na stadionu Karađorđe, Kolarov dodaje da se "S druge strane, godinama se igralo u Beogradu, a poznato je da na 'Marakani' može da se stvori atmosfera u kojoj ćemo imati 12. igrača. Samo da nas podrže oni koji su odlučili da kupe kartu i dođu na stadion", istakao je Kolarov.

Defanzivac Mančester Sitija naveo je da je njegovim saigračima u klubu ponekad nejasno zašto neko ne navija za svoju zemlju.

"Kod njih je obrnuto, tamo se živi za utakmice reprezentacije, pojedine zemlje, recimo, nikad nisu zaigrale na velikim takmičenjima. Ne kažem da smo zaslužili podršku 70.000 gledalaca. Ali, kakvi god da smo, nosimo dres Srbije, igramo za reprezentaciju. Želimo i borimo se da uvek pobedimo i obradujemo naš narod", rekao je odlični defanzivac. "U tom smislu, zaista, voleli bismo da imamo podršku i da osetimo da smo na domaćem terenu, a da protivniku bude vruće kao nama u bilo kom delu sveta kada igramo", objasnio je Kolarov.

On je dodao da bi bilo lepo kada bi se zaboravile klupske podele i gde ko igra, jer je želja svih da reprezentacija pobeđuje.

"Suština je da na terenu budemo jaki. A tribine te samo nateraju da pružiš možda i više od objektivnih mogućnosti. Sa tim čuvenim vetrom u leđa, prosto si jači. Od srca bih apelovao na sve da se ne zviždi ni nama igračima niti himni rivala. Da budemo jedinstveni, kao što se priča, tim sa osam miliona igrača. I da zajedno doprinesemo pobedi u važnoj utakmici", naglasio je Kolarov.

Reprezentativac Srbije dodao je da je nezahvalno prognozirati ko je favorit A kvalifikacione grupe za Mundijal u Brazilu.

"U javnosti provejava mišljenje da su Belgijanci favoriti u našoj grupi. I u evropskim okvirima vlada takav stav, čak i sami Belgijanci vole sebe da proglase za najbolji tim u grupi. I dobro je da bude tako. Zaista imaju super ekipu, igraju u velikim klubovima i zaslužuju respekt", rekao je 26-godišnji fudbaler.

Izabranici selektora Sinise Mihajlovića prvi naredni meč odigraće u petak, 12. oktobra, protitv Belgije u Beogradu, dok četiri dana ksnije gostuju selekciji Makedonije.

"Mnogi su Makedoniju okarakterisali kao najslabiju ekipu u našoj grupi, ali mislim da je to pogrešno mišljenje. Makedonija je možda bolja i od Velsa i od Škotske. Selekcije sa Ostrva koje su sa nama u grupi mogu da imaju fantastične pojedince, ali smatram da Makedonci imaju onaj pravi, fudbalski talenat. Čekaju nas dve mnogo teške utakmice. Potrebna nam je mirna glava, sportski je nadati se, moramo da budemo skromni i pobegnemo na sve načine od euforije", zaključio je Kolarov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d