Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.10.2012.

17:38

Murinjo za tajm-aut u fudbalu

Trener Real Madrida Žoze Murinjo kaže da bi u fudbal trebalo uvesti tajm-aut.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Pazuza koja se koristi u košarci, hokeju, američkom fudbalu i drugim sportovima omogućila bi treneru da tokom meča direktno komunicira sa igračima.

„Mislim da bi to unapredilo fudbal. Tako bi se pomoglo trenerima da ostvare vezu sa igračima tokom utakmice“, kaže Murinjo.

Portugalski stručnjak predlaže da tajm-aut bude na polovini prvog poluvremena.

Bilo bi dobro da dobijemo jednominutnu pauzu, kao što je imaju treneri u Američkom fudbalu. To bi bilo dobro rešenje. Ili bar da nam dozvole da se krećemo uz bočnu liniju terena“, dodaje trener Madriđana.

Murinja, koji je tokom karijere trenirao Porto, Čelsi, Inter i Real, karakteriše pedantno planiranje taktike i rane izmene, koje mogu bitno da promene tok igre. Međutim, Murinjo ističe da je prilično fleksibilan što se tiče govora u poluvremenu.

Nekada su ti govori emocionalni, nekada spontani. Nekada ne razmišljate mnogo o tome, a nekada nemate vremena da razmišljate. Ali u većini slučajeva, pripremim govor“, kaže Portugalac i dodaje:

Čak i kada sam potpuno u meču, poslednjih deset minuta prvog poluvremena, više se pripremam za pauzu, nego što analiziram igru. Poluvreme je period kada mogu najviše da utičem na igrače, da im pomognem da poprave igru i pobede. Tako da, trudim se da posmatram i analiziram igru prvih 30-35 minuta, a narednih deset se pripremam za razgovor sa igračima“, objašnjava trener Reala.

Međuti, Portugalac kaže da igrači ne slušaju uvek to što im priča.

Mogao bih da napišem knjigu o dve godine provedene u Interu i Mariju Baloteliju. Međuti, ta knjiga ne bi bila drama, pre komedija... jer on je smešan dečko“, kaže Murinjo.

Ipak, on smatra da je trener Mančester Sitija Roberto Mančini jedini koji može da izvuče maksimum iz Balotelija.

Mančini mu je bio prvi trener, još pre mene. Zna ga od 18. godine i Mario je uz njega odrastao. Dobro ga dobro poznaje, pričaju isti jezik i ako njemu ne uspe da izvuče maksimum iz njega, bojim se da niko neće. Što bi bila prava šteta, jer stvarno je talentovan“, zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve