Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.10.2012.

17:14

Poraz Partizana u Kazanju - 2:0

Fudbaleri Partizana poraženi su u Kazanju od Rubina rezultatom 2:0 (1:0), u drugom kolu grupe H Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom meču grupe Inter je u Bakuu pobedio Neftči 3:1 (3:0). inter i Rubin imaju po 4, Partizan i Neftči po 1 bod.

Posle Partizanove dobre igre u prvom delu Karadeniz je doneo prednost Rubinu u 44. minutu, Rjazancev je duplirao na startu drugog dela, pa je Partizan i treći put u Rusiji poražen 2:0 (Spartak 1999, CSKA 2005).

U hladnom Kazanju Partizan je igrao vrlo dobro gotovo celo poluvreme, a onda je pogubio konce. Ultradefanzivna postavka imala je smisla dok je bilo nerešeno, ali posle primljena dva gola crno-beli nisu pokazali nikakvu kreativnost, pa praktično nisu napravili nijednu ozbiljnu akciju za 90 minuta.

Na samom startu odbrana Partizana je bila smušena i dozvolila je dve šanse domaćima u prva tri minuta, ali je u narednh 40 minuta Vermezovićeva taktika potpuno radila posao – zgusnuta odbrana zaustavljala je sve pokušaje rivala koji su pola sata bili bez udarca, a bočni igrači koristili su prilike za kontre, koje su Partizan činile opasnijim rivalom.

Onda je dobar rad prosut u samo jednoj akciji, posle serije loših poteza odbrane. Igrao se 44. minut kada je Stojković nepotrebno odbio udarac Jeremenka koji je išao pored gola, loptu je u mrtvom uglu pokupio Gekdeniz Karadeniz, koji je neometano došao u zonu šuta i zakucao loptu u mrežu. Teško je izabrati najvećeg krivca, Miljković se okliznuo, a tri defanzivca propustila da napadnu turskog reprezentativca.

Odmah zatim Rondon je imao šansu, ali se na poluvreme otišlo sa 1:0. Odmah po povratku sa odmora Jeremenko je iz dobre pozicije asistirao Rjazancevu, koji ni ovde ne greši, kao ni u Milanu, pa Rubin vodi 2:0.

Od tog trenutka domaći su spustili ritam, a Vermezović lagano otvarao ekipu uvođenjem napadača, najpre Mitrovića, pa Stefana Šćepovića. Međutim, to nije donelo rezultat, jer Partizan tokom celog meča nije ozbiljnije ni pokušavao igru unapred, a ključni igrači za nju (Ilić, Ninković) već su izašli.

Do kraja meča Partizan je uglavnom bio bezopasan, a domaći nedovoljno angažovani i spretni u završnici da povećaju prednost. Najbliži golu bio je Medo Kamara udarcem malo preko prečke sa 25 metara pet minuta pred kraj.

Navijači koji su bodrili beogradski klub na 67. rođendan (podržani nacijačima moskovskog CSKA) nisu gubili nadu i jasno su se čuli do samog kraja, ali to nije mnogo pomoglo na terenu.

U narednom kolu Partizan ide u goste Interu, dok Rubin dočekuje Neftči.

Rubin - Partizan 2:0
Karadeniz 44, Rjazancev 47
Neftči - Inter 1:3
Kanales 53 - Kutinjo 10, Obi 30, Bertuči 41ag

Rubin: Rižikov, Kuzmin, Boketi, Sezar Navas, Markano, Orbaiz, Jeremenko, Načo, Rjazancev, Rondon, Karadeniz

Partizan: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Kamara, Saša Marković, Jojić, Ilić, Ninković, Lazar Marković.

Tok meča

Partizan je krenuo sa centra, ali prilično dekoncentrisano, pa su domaći imali dve šanse na samom startu – najpre je u drugom minutu Ivanov bio predaleko od Rondona, koji je šutirao pored stative, da bi minut kasnije bugarski defanzivac raščistio gužvu pred golom.

Posle toga Partizan se bolje postavio, pa su putevi ka Stojkoviću zatvoreni. rubin u devet grupnih mečeva u evrotakmičenjima nema poraz kod kuće (3-6-0). Temperatura se u međuvremenu spustila na 5 stepeni.

U međuvremenu je u Bakuu pao gol, Kutinjo na asistenciju Guarina donosi prednost Interu.

U Kazanju je Partizan potpuno spustio ritam utakmice, stao u odbranu sa devetoricom u 30 metara i zatvorio sve puteve.

UEFA je procenila da je prvih 15 minuta Rubin imao 9, a Partizan 3 opasna napada. Utisak iz redakcije je da uefa.com radi na popularizaciji fudbala, jer smo mi ukupno nabrojali dva na celom meču, nijedan od trećeg minuta.

Prvi korner imaće Partizan, zahvaljujući brzom i snalažljivom Lazaru Markoviću. Sâm korner nije bio opasan, ali je usledio centaršut Miljkovića i pokušaj Saše Markovića glavom, a odmah zatim i udarac Ninkovića.

Partizan pritiska rivala iz Tatarstana, ali Rubin drži odbranu izuzetno visoko i skraćuje polje za igru. To je dvosekli mač, što je pokazala i kontra iz koje je Miljković u dva pokušaja iznudio korner, a mogao je i mnogo više. Iz kornera Ninković na prvu stativu, Rubin rutinski rešava problem.

Dva minuta kasnije Saša Marković pokušava udarcem sa 25 metara, solidno, van okvira.

Domaćinu je trebalo 28 minuta da izbori prvi korner, pošto je zgusnuta postavka Partizana potpuno odsekla sve lopte ka šesnaetercu. Posle kornera pokušao je Markano, bez mnogo uspeha.

Na isteku pola sata Karadeniz je poslao sjajan centaršut, ali je Stojković boksovao ispred Rjazanceva. Za to vreme Obi je duplirao Interovu prednost u Bakuu.

Ninković je sa velike distance poslao nezgodan udarac, koji je Rižikov zaustavio iz dva pokušaja.

Kurban Berdijev je izrazito nervozan - svaka greška njegovih igrača je potenscijalna kontra za Partizan, a Vermezovićeva taktika je potpuno odsekla puteve ka Partizanovom golu.

Očekivani Rubinov pritisak počeo je da se vidi tek posle 35 minuta, kada je dva puta lopta bila u šesnaestercu Partizana, ali nisu stigli dalje od udarca Karadeniza.

Defanzivci Partizana potpuno su na terenu sakrili Rondona, a Jeremenka, kojeg se Vermezović najviše bojao pre utakmice, naterali su na seriju grešaka.

Dok se u Kazanju uglavnom greši u dodavanjima, deca blistaju u Bakuu - autogol Bertučija za 3:0.

Drugo poluvreme

Jojić istrčava u kontru na dodavanje Volkova, ali pravi faul nad golmanom.

Na drugoj strani Rubin stiže do vođstva na pomalo bizaran način - Stojković je odlučio da odbije jednu loptu Jeremenka, koju u mrtvom uglu prima Karadeniz, Miljković otklizava u gol aut, a Turčin u stilu igrice kruži do pozicije za šut i neometano šalje loptu u mrežu - 1:0.

Panika je ušla u odbranu Partizana, Rondon propušta priliku već u sledećem minutu, a odmah zatim je završeno poluvreme.

Start drugog poluvremena mešavina je starta i finiša prvog - odmah je Partizan izgledao smušeno, a posle ubacivanja sa desne strane jermenko šalje asistenciju za Rjazanceva, koji je siguran - 2:0.

Dok pirotehnika domaćih navijača zbunjuje komentatora javnog servisa, igraju se ključni momenti meča. Partizan sada ne sme da poklekne, inače poraz može biti vrlo ubedljiv.

Rjazancev je u 49. minutu asistirao Kuzminu, čiji je šut u korner izbio Stojković. Posle kornera Boketi je neprecizan.

Partizan je izdržao, a Vermezović na zagrevanje poslao sva tri napadača, koja su na klupi.

U 55. minutu Saša Marković prima loše loptu u solidnoj situaciji. Za to vreme je Neftči smanjio Kanalesovim golom.

Prva izmena je Mitrović umesto Ninkovića u 62. minutu.

Partizan izgleda angažovanije, ali bez prilika za gol. Igra se uglavnom dugim loptama na Mitrovića, koji je viši od čuvara, ali za sada bez učinka. Na drugoj strani Rubin takođe ne uspeva da dođe do čiste pozicije.

U 74. minutu Stefan Šćepović menja Sašu Ilića, Partizan igra sa dva klasična napadača.

Rubin nastavlja da propušta prilike, a na drugoj strani centaršut Saše Markovića jedva hvata Rižikov.

Medo Kamara je u 86. minutu uputio prvi pristojan udarac ka golu Rižikova, ali, malo preko gola.

U sledećoj akciji su Rubinovi rezervisti Alan Kasajev i Karlos Eduardo stvorili sjajnu šansu, ali je Brazilac potpuno neometan praktično dodao loptu Stojkoviću.

Stigli smo do nadoknade, koja će trajati tri minuta.

Za to vreme ništa se nije promenilo, meč je završen pobedom Rubina 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

269 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve