11 godina od smrti Dimitrijevića

Na današnji dan, pre 11 godina preminuo je jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde Vlada Dimitrijević.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Dimitrijević je rođen u Raškoj 1981. godine, prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu „Bane“, a kao veliki talenat, stigao je vrlo rano na Marakanu, gde je prošao gotovo sve mlađe kategorije, zajedno sa Jovanom Damjanovićem, Vladom Dišljenkovićem, Aleksandrom Lukovićem, Nemanjom Vidićem, koji mu je bio najbolji prijatelj.

Tog kobnog prvog oktobra 2001. godine, igrači Zvezde odrađivali su lakši trening i na samom njegovom kraju, Vlada se srušio na zemlju. Ubrzo su mu pritrčali Dragan Džajić, koji je strčao sa tribina, Jovan Damnjanović, koji se našao blizu njega i članovi lekarske ekipe, Slobodan Musulin, Goran Zuvić i Miša Bukumirović, koji su uspeli da ga zadrže u životu do dolaska hitne pomoći, koja je došla nakon pola sata, ali je na putu do Urgentnog centra preminuo, praktično na rukama najboljeg prijatelja Nemanje Vidića, koji je sa njim ostao do samog kraja. Razlog smrti bilo je srce, sa kojim je mladić imao problema nekoliko godina ranije.

Ekipi je vest o definitivnom gubitku saigrača i drugara saopštio kapiten Nenad Lalatović, dok su bili na večeri, nešto posle 19 časova.

U čast Vlade Dimitrijevića igra se memorijalni turnir, a od 2005. godine postoji i škola fudbala koja nosi njegovo ime.

Fudbal

PL: Vest Hem prati velikane

Fudbaleri Vest Hema blistaju u svojoj povratničkoj sezoni u Premijer ligi, posle mečeva 6. kola nalaze se odmah iza Čelsija, Evertona i mančesterskog tandema.

Fudbal ponedeljak 1.10. 23:05 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu