Nova vest
Fudbal

Subota, 29.09.2012.

16:20

Vermez i Vignjević: Ilić prelomio

Partizan je sa 3:0 dobio Vojvodinu u derbi meču sedmog kola JSL, a treneri oba tima ističu da je gol Saše Ilića prelomio meč.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vladimir Vermezović je istakao da je Partizan u prvom delu imao problema sa dugim loptama Vojvodine i Abubakarom Oumaruom, ali da su igrači pokazali ozbiljnost.

Sa druge strane, Nebojša Vignjević smatra da je 3:0 prevelik rezultat u odnosu na igru timova, te da je Vojvodina propustila da meč odvede u drugom smeru.

"Crno-beli" su u Novom Sadu slavili golovima Ostojića, Ilića i Saše Markovića, i ostvarili šestu pobedu u sezoni.

"Milsim da je Partizan danas odigrao jednu ozbiljnu utakmicu. Vojvodina uopšte nije loš protivnik kao što to rezultat pokazuje. Imali su neke svoje poluprilike koje nisu iskoristili. Mi smo možda mogli da rešimo utakmicu još u prvom poluvremenu, ali dobro, momci su pokazali ozbiljnost. U nedelju je slobodan dan, odmaramo se, i onda se spremamo za Ruse", istakao je Vermezović posle meča na "Karađorđu".

U prvom delu Vojvodina je imala inicijativu, ali je Partizan poveo već u četvrtom minutu posle kornera. U drugom delu Partizan je kontrolisao meč i lepim golovima srušio rivala.

"I zbog vrućine i terena bilo je izuzetno teško igrati prvo poluvreme. Naša osnova igre je pas, a oni su nas napali dugim loptama. I tu smo imali malo problema jer Abubakar je izuzetan igrač, sjajan skakač i imali smo malo problema sa njim. U drugom poluvremenu što zbog njegovog umora, što zbog naše malo bolje igre, to smo iskusno sprečili, i mislim da je gol Saše Ilića bio prelomni momenat utakmice", objasnio je Vermezović.

Serija ubedljivih pobeda popravila je samopouzdanje igrača srpskog šampiona koga u četvrtak očekuje teško gostovanje Rubinu u Kazanju, u 2. kolu Lige Evrope.

"To smo tražili, što smo tražili to smo dobili. (Pomoćni trener Aleksandar) Rogić u nedelju ujutru putuje u Rostov da gleda Kazanj i sačekaćemo informacije o rivalu. Očekujem tešku utakmicu, kao i sve evropske, ali još jednu koja će nam poslužiti za sticanje neophodnog iskustva za sve što nas čeka u budućnosti", zaključio je Vermezović.

Njegov kolega sa klupe Vojvodine Nebojša Vignjević je razočaran ubedljivim porazom, ali je zadovoljan igrom iz prvih 45 minuta.

"Ono što sam video u prvom poluvremenu je nešto što se nadam da ćemo gledati i dalje. Ako tako budemo igrali i dalje doći će i rezultati, doći će i realizacija koja je opet danas bila problem".

Iako je Vojvodina imala loptu u prvom delu i bila konkretnija, Partizan ranim golom usmerio tok meča.

"Pokloniti Partizanu gol na samom početku je sigurno mnogo uticalo. U prvom poluvremenu smo imali nekih situacija i šansi, imali igru ali to nismo iskoristili, i posle se malo istrošili. Drugo poluvreme smo ponovo imali poklon gol koji je definitivno presekao ekipu i više nismo imali snage da se vratimo. Nažalost ubedljivih 3:0, mada ne bih rekao i po igri. Iskustvo u nekim trenucima igrača Partizana je bilo presudno. Nešto što smo imali u prvom poluvremenu da smo iskoristili verovatno bi sve bilo drugačije", zaključio je Vignjević.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Javor, dok Vojvodina gostuje Slobodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve