Nova vest
Fudbal

Petak, 28.09.2012.

23:01

Ukrajina: Šahtjor preživeo Dnjipro

Dve najveće ekipe iz Ukrajine, Šahtjor i Dinamo, otvorile su 10. kolo Premijer lige zbog obaveza u Evropi sledeće nedelje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šahtjor je u derbiju ovog dela sezone savladao Dnjipro sa 2:1, dok je Dinamo iz Kijeva minimalnim rezultatom nadigrao Zariju.

Šahtjor je uz dosta muka, i dva promašena penala, uspeo nekako da pobedi drugoplasiranu ekipu šampionata. Dnipro je poveo golom Rotana u 9. minutu, da bi Mikatarijan doneo izjednačenje 10 minuta kasnije. Ceo plen ekipi Mirčee Lučesku doneo je Srna u 80. minutu.

Utakmicu na 'Dombas Areni" je obeležio veliki broj šansi, atraktivan i dobar fudbal, ali i salve promašaja. Promašivali su fudbaleri Šahtjora i Dnjipra iz svih mogućuh pozicija, ali i sa jedanaest metara.

Prvo je Fernandinjo pogodio prečku u 47. minutu, da bi novu najstrožiju kaznu proćerdao Luiš Adriano četrnaest minuta kasnije, pogodivši stativu. Ekipa Huandea Ramosa ima za čime da žali, s obzirom da su bili u nekolicini vrlo izglednih prilika šansi.

Da su imali malo više koncentracije bili bi prvi tim koji bi otkinuo bodove ekipi iz Donjecka, koja i dalje ima stoprocentan učinak u prvih deset kola.



Ekipa Dinama iz Kijeva je pobedom nad Zorijom izbila na drugo mesto. Jedini gol na meču je postigao Brazilac Rafeal u 81. minutu. Naš Miloš Ninković je ceo meč odgledao sa klupe, dok je u ekipi Zorije Željko Ljubenović igrao od 70. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve