Nova vest
Fudbal

Petak, 28.09.2012.

22:46

BL: Remi Fortune i Šalkea

Fudbaleri Fortune iz Diseldorfa i Šalkea podelili su bodove u premijernom meču šestog kola Bundeslige.

Izvor:

Autor:

Default images

Šalke je prva ekipa koja je zatresla mrežu Fortune u ovoj sezoni, momci iz Diseldorfa nisu primili gol 463 minuta, pre ovog meča.

'Rudari' su već do dvadesetog minuta vodili sa dva gola razlike. Pogotke su postigli Klas Jan Huntelar u 13, i Žoel Matip u 20. minutu igre. Ali Fortuna se nije predala, i golovima Danija Šahina u 47. i 77. minutu zasluženo uspela da dođe do boda.

U ostalim mečevima šestog kola ovog vikenda, očekuju nas dva derbija i prilika da vidimo da li je Ajntraht iz Frankfurta, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Bundeslige, u stanju da nastavi borbu za gornji deo tabele.

U prvom derbiju ovog vikenda razgoropađeni Bajern iz Minhena, dobili sve mečeve od starta sezone, gostuje na 'Vezeru' podmađenoj ekipi Verdera, u kojoj će Aleksandar Ignjovski verovatno čekati šansu sa klupe. Iako je Mario Gomes povređen, najbolji strelac ekipe u poslednje dve godine, drugi Mario se u potpunosti prilagodio. Mario Mandžukić je postigao pet golova u isto toliko mečeva za svoj novi klub. Sa druge strane ekipa Tomasa Šafa igra dosta promenjivo. Trenutno se nalaze na sedmom mestu sa sedam bodova. Mlada ekipa iz Bremena ima čemu da se nada, ali je možda i nerealno očekivati da mogu do sva tri boda protiv moćnih 'bavaraca'.

Drugi derbi nam donosi duel dve Borusije na 'Vestfalen stadionu'. Dvostruki uzastopni šampion Dortmund, dočekuje na svom stadionu imenjaka iz Mehengladbaha. Momci Jirgena Klopa imaju određene oscilacije u igri od početka sezone. Za razliku od predhodnih godina olako primaju golove, što se najbolje vidi iz meča sa Ajntrahtom u kome su, uz dosta grešaka u fazi odbrane,odigrali nerešeno 3:3. 'Milioneri' nemaju prava na kiks, s obzirom da im vodeći Bajern već beži sedam bodova. Čini se da puleni Lusijana Farva plaćaju danak igranja na tri fronta. Ekipa je u Bundesligi startovala pobedom, da bi nakon toga vezala tri poraza uz remi. Nesporno je da momci iz Gladbaha imaju kvalitet za veće domete, i mnogo bolje rezultate, samo ostaje da se vidi na koji će način švajcarski stručnjak uneti živost i energiju u ovu odličnu ekipu. Jedno je sigurno, očekuje nas meč sa puno šansi i uzbuđenja, i tradicionalno velikim brojem golova.

Ekipa Ajtrahta iz Frankfurta koja je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka lige, nada se nastavku serije protiv Frajburga. Zanimljivo bi moglo da bude i u Hamburgu, gde domaći HSV dočekuje ekipu Hanovera

U subotu se od 15.30 sastaju

Bajer Leverkuzen - Grojter Firt
Verder - Bajern
Hamburger - Hanover
Nirnberg - Štutgart
Hofenhajm - Augzburg

Subota od 18.30

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah.

nedelja:

Ajtraht Frankfurt - Frajburg (15.30)
Volfsburg - Mainc 05 (17.30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve