Nova vest
Fudbal

Petak, 28.09.2012.

11:31

Derbi u Novom Sadu, CZ – Smederevo

Utakmicama sedmog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije, a derbi meč će u subotu u Novom Sadu odigrati ekipe Vojvodine i Partizana.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ekipa Crvene zvezde će na Marakani dočekati fudbalere Smedereva, a u ostalim mečevima sastaju se Sloboda – Hajduk, Javor – OFK Beograd, Novi Pazar – Donji Srem, Radnički Niš – BSK Borča, Radnički Kragujevac – Spartak i Rad – Jagodina.

Vojvodina derbi sa Partizanom dočekuje u promenljivoj formi. U prošlom kolu su odigrali bez golova na gostovanju OFK Beogradu, a posle tog meča "lale" su imale primedbe na suđenje.

Nekoliko dana nakon toga Vojvodina je u šesnaestini finala nacionalnog kupa pobedom 1:0 eliminisala ekipu Donjeg Srema. Branilac titule Partizan u Novi Sad stiže u dobroj formi, pošto je u poslednje dve utakmice postigao ukupno devet, a primio samo jedan gol.

Utakmica u Novom Sadu biće najteži ispit za izabranike Vladimira Vermezovića u dosadašnjem toku sezone. Javnost još pamti poslednji prvenstveni duel Partizana i Vojvodine, kada su crno-beli proletos slavili sa 4:1, a Novosađani su utakmicu završili sa devetoricom igrača.

Fudbaleri Crvene zvezde imaju četiri uzastopne pobede u Superligi i apsolutni su favoriti u duelu sa Smederevcima, koji još nisu zabeležili pobedu ove sezone u nacionalnom šampionatu.

Najprijatnije iznenađenje Superlige, ekipa Rada na Banjici će dočekati Jagodinu koja takođe igra veoma dobro ove sezone. ‘Građevinari’ su u prošlom kolu savladali ekipu Donjeg Srema sa 2:1, dok je Jagodina bila bolja od ivanjičkog Javora (1:0).

Posle dobrog starta na debiju u elitnom društvu, Donji Srem je u poslednje vreme malo posustao, a u subotu ga očekuje jedno od najtežih gostovanja u ligi, Novi Pazar.

Kragujevački Radnički će na svom terenu u duelu sa subotičkim Spartakom pokušati da dođe do prvog trijumfa u Superligi.

Užička Sloboda će, posle katastrofe protiv Partizana (0:5) prošlog vikenda, gledati da se vrati na pobednički kolosek i osvoji bodove protiv Hajduka. Kuljani igraju loše u Superligi i još nisu pobedili u JSL.

Do prvog trijumfa u najboljoj srpskoj ligi pokušaće da dođe i OFK Beograd, ali će to biti veoma težak zadatak, pošto u subotu gostuje Javoru u Ivanjici.

Parovi sedmog kola:
subota:
VojvodinaPartizan (14)
Sloboda – Hajduk (16)
Javor – OFK Beograd
Novi Pazar – Donji Srem
Radnički Niš – BSK Borča
Radnički Kragujevac – Spartak
Crvena zvezda Smederevo (19)
nedelja:
Rad – Jagodina (15)

Tabela: Partizan 15, Rad 14, Crvena zvezda (-1) 13, Jagodina 13, Vojvodina 12, Donji Srem 10, Novi Pazar 9, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve