Nova vest
Fudbal

Petak, 21.09.2012.

19:42

Kuljani odlučili: Bez publike na CZ

Utakmica šestog kola JSL Hajduk – Crvena zvezda igraće se po svemu sudeći bez prisustva publike, odlučio je Upravni odbor kulskog fudbalskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zajednica klubova Superlige poslala je preporuku Kuljanima da se meč igra pred publikom, ali tvrdi da konačnu reč donosi klub.

FSS je kaznio ranije Zvezdu zabranom organizovanog odlaska njenih navijača na gostovanja zbog prethodnih incidenata.

"Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije nije želela da ukine suspenziju navijačima Crvene zvezde uprkos našoj molbi, a Zajednica Superlige ne želi da preuzme odgovornost za organizaciju utakmice, dok Žandarmerija ne oseća odgovornost jer zvaničnog organizovanog dolaska protivničkih navijača nema", navodi se u saopštenju kluba.

"Shodno odluci disciplinaca FSS konačno rešenje je najnepopularnije – sutrašnja utakmica igraće se bez prisustva publike. Karte neće biti puštene u prodaju", piše u saopštenju kluba.

U Kuli je održan sastanak predstavnika oba kluba, FSS i policije, ali nije uspelo da se pronađe rešenje.

"Upravni odbor se još jednom izvinjava svim navijačima i simpatizerima našeg kluba što će biti uskraćeni za pružanje podrške Hajduku na ovoj utakmici", navodi se u saopštenju.

Crvenoj zvezdi to će biti drugo gostovanje bez publike u prvih pet mečeva, s obzirom da je Novi Pazar zbog tuče dve sopstvene navijačke grupe uz upotrebu noževa dobio suspenziju stadiona na startu prvenstva.

Preporuka Zajednice: Sa publikom

Predstavnici Zajednice klubova Superlige ne slažu se sa odlukom kulskog Hajduka da zatvori kapije za meč sa Crvenom zvezdom.

Komesar za takmičenje Branislav Delić kaže da je preporuka zajednice bila jasna.

"Mi smo dobili zahtev jutros od UO iz FK Kule da se meč igra bez publike, da mi donesemo takvu odluku. Mi smo dali odgovor da nemamo ingerencije da donesemo takvu odluku, jer tako nesto ne postoji u propisima. Nakon toga u popodnevim casovima iz FK kula su nas obavestili da ce oni da igraju bez publike”, kaže komesar za B92.

Međutim, Delić kaže da Zajednica ne može da prisili Hajduk da promeni odluku.

Oni su organizatori utakmice, i shodno propisima, oni su odlučili to što su odlučili. Međutim, mi mislimo da treba da se igra pred publikom”, zaključio je Delić.

U istoriji srpskog fudbala još nije zabeležen slučaj da klub odluči da sâm zatvori kapije svog stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve