Nova vest
Fudbal

Petak, 21.09.2012.

10:24

Donji Srem - Rad, Zvezda u Kuli

Utakmicama šestog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a derbi će odigrati novajlija u eliti, Donji Srem i beogradski Rad.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pre početka šampionata niko nije očekivao da će se ove ekipe nalaziti u vrhu tabele, a pogotovo je iznenadio debitant iz Pećinaca.

Donji Srem će "gradjevinare" dočekati na novosadskom stadionu Karađorđe, na kojem je u drugom kolu pao i šampion Partizan. U dosadašnjem toku Superlige Rad nije doživeo poraz, dok je Donji Srem izgubio samo jednom.

Ekipa Crvene zvezde u subotu gostuje Hajduku u Kuli, a navijačima ’crveno-belih’, odlukom disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, zabranjeno je da bodre ekipu na ovom gostovanju. Beograđani su "vezali" tri pobede u Superligi, dok Kuljani još ne znaju za trijumf u najjačem domaćem takmičenju ove sezone.

Branilac titule Partizan, posle razočaravajućeg remija bez golova protiv Nefčija u Ligi Evrope, ima težak zadatak da na svom terenu u nedelju savlada užičku Slobodu. To je ekipa koja je prošle sezone ostala neporažena u dva prvenstvena duela sa crno-belima. U Užicu je slavila Sloboda, dok je Humskoj bilo nerešeno.

Mali derbi odigraće na stadionu na Karaburmi i ekipe OFK Beograda i novosadske Vojvodine. "Lale" još nisu doživele poraz u Superligi, a u prošlom kolu na klupi Novosađana debitovao je Nebojša Vignjević.

"Romantičari" sa Karaburme su imali razočaravajući početak sezone, pošto su u prvih pet utakmica zabeležili jedan remi i četiri poraza.

Fudbaleri Jagodine, koji i ove sezone igraju veoma dobro, dočekaće ivanjički Javor. Gosti su odlično počeli sezonu sa dva trijumfa, ali su potom vezali i dva poraza.

Poslednjeplasirani subotički Spartak pokušaće do prvog trijumfa u sezoni da dodje na svom terenu protiv povratniku u elitu, niškog Radničkog.

U duelu dva "davljenika" u Smederevu će se sastati istoimeni domaći tim i kragujevački Radnički, dok će u Borči snage odmeriti ekipe BSK-a i Novog Pazara.

Parovi šestog kola Superlige:

subota:
Hajduk - Crvena zvezda (14.30)
Smederevo - Radnički Kragujevac (16.30)
Spartak - Radnički Niš (16.30)
BSK - Novi Pazar (16.30)
Donji Srem – Rad (16.30)
Jagodina – Javor (16.30)
OFK Beograd – Vojvodina (16.30)

nedelja:
Partizan - Sloboda (18)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve