Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.09.2012.

11:07

Srbija jedan od domaćina EP 2020?

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Zoran Laković rekao je da bi Srbija mogla da bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva 2020.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nedavno je predsednik UEFA Mišel Platini predložio novi model organizovanja šampionata Evrope po kome bi 2020. 13 zemalja zajedničkim snagama organizovale takmičenje.

„Ovaj predlog je na sastanku u Budvi dobio punu podršku, što praktično znači da bi se u organizaciju ozbiljno uključile i zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska…“, kaže Laković.

Rukovodstvo FSS bi u nastupajućem periodu pripremilo plan svog dela organizacije šampionata. Ukoliko ova inicijativa prođe, naša zemlja bi tako opet ugostila najbolje reprezentacije Evrope. Prvi put bili smo domaćini šampionata 1976. godine.

„Ukoliko bi država najozbiljnije stala iza ovog novog projekta, a to znači da do 2020. godine najpre izgradimo moderan stadion po svim standardima koje nalaže UEFA, uz podršku Ministarstva sporta, sasvim sam siguran da bi Srbija mogla da bude jedan od 13 organizatora“, rekao je Laković.

Početkom idućeg meseca u Rusiji će biti održan Izvršni komitet UEFA. Tada bi mogli da se znaju konkretni koraci i dogovori da 2020. godine 13 zemalja zajedno organizuju prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve