Srbija jedan od domaćina EP 2020?

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Zoran Laković rekao je da bi Srbija mogla da bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva 2020.

Izvor: B92, www.politika.rs
Podeli

Nedavno je predsednik UEFA Mišel Platini predložio novi model organizovanja šampionata Evrope po kome bi 2020. 13 zemalja zajedničkim snagama organizovale takmičenje.

„Ovaj predlog je na sastanku u Budvi dobio punu podršku, što praktično znači da bi se u organizaciju ozbiljno uključile i zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska…“, kaže Laković.

Rukovodstvo FSS bi u nastupajućem periodu pripremilo plan svog dela organizacije šampionata. Ukoliko ova inicijativa prođe, naša zemlja bi tako opet ugostila najbolje reprezentacije Evrope. Prvi put bili smo domaćini šampionata 1976. godine.

„Ukoliko bi država najozbiljnije stala iza ovog novog projekta, a to znači da do 2020. godine najpre izgradimo moderan stadion po svim standardima koje nalaže UEFA, uz podršku Ministarstva sporta, sasvim sam siguran da bi Srbija mogla da bude jedan od 13 organizatora“, rekao je Laković.

Početkom idućeg meseca u Rusiji će biti održan Izvršni komitet UEFA. Tada bi mogli da se znaju konkretni koraci i dogovori da 2020. godine 13 zemalja zajedno organizuju prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu