Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.09.2012.

21:30

Lučano Galeti se vraća na teren?

Argentinski fudbaler Lučano Galeti mogao bi uskoro da se vrati na teren, dve godine pošto je bio primoran da se povuče zbog bolesti bubrega.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Galeti je pre povlačenja igrao za brojne evropske klubove i argentinsku reprezentaciju, a šansu za povratak na teren dobio je pošto je otac odlučio da mu donira svoj bibreg.

Tokom karijere, Galeti je igrao za Napoli, Saragosu, madridski Atletiko i Olimpijakos, dok je u dresu svog nacionalnog tima zabeležio 13 nastupa.

Možda svoj najsvetliji trenutak na fudbalskim terenima imao je u finalu španskog Kupa 2004. godine, kada je postigao gol u nadoknadi vremena i doneo trofej Saragosi protiv madridskog Reala.

Ipak, 1999. godine mu je dijagnoziran redak virus, zbog kojeg su bubrezi postepeno počeli da mu otkazuju, a 11 godina kasnije odlučio je da završi karijeru po savetu lekara.

Virus je zahvatio oba bubrega. Bio sam na istraživanjima na kojima je utvrđeno poklapanje i sa mojom majkom i sa ocem. Ipak, moj otac je odlučio da mi on donira bubreg jer je bio sportista i njegov je 100 odsto zdrav“, rekao je Galeti.

Galeti je istakao da je transplatacija bubrega zakazana za 2. oktobar i da se nada da će posle nje moći da se vrati fudbalu.

Pokušaću da igram ponovo iz osvete. Ako sve prođe kako treba, za mesec dana bih mogao da se vratim osnovnim treninzima. Posle bih mogao da počnem da treniram sa nekim timom, a lekari su mi rekli da bih mogao da se vratim profesionalnom fudbalu“, naglasio je Galeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve