PSŽ-u ugovor od 400 miliona evra?

Prema navodima AFP-a Pari Sen Žermen je u pregovorima sa katarskom bankom o sponzorstvu vrednosti 100 miliona evra po sezoni.

NSIzvor: B92 Francuska, Katar
Podeli

AFP prenosi da bi za sada neimenovana finansijska institucija mogla da zameni „Emirate“ na mestu generalnog sponzora PSŽ-a na dresovima, jer trenutni sponzorski ugovor iznosi „samo“ 3,5 miliona evra po sezoni.

Međutim prema novom sponzorskom ugovoru, prema bliskim izvorima AFP-a u klubu, PSŽ bi mogao da zaradi preko 400 miliona evra za naredne četiri sezone.

Ovakav sporazum mogao bi da obezbedi PSŽ od stroge regulative UEFA, finansijskog fer-pleja, prema kojem klubovi ne smeju da troše više para nego što zarade.

PSŽ je potrošio preko 250 miliona evra na transfere od trenutka kada su klub preuzeli prebogati šeici iz Katara 2011. godine i bilo je pitanje da li će klub moći da se ogradi od ove regulative.

Ipak prihodi od 100 miliona evra po sezoni ići će u korist kluba, međutim UEFA smatra da bilo kakav ugovor te vrste mora da prođe „test procene“ kojim se utvrđuje da li bogati vlasnici „peru“ pare ugovorima koji premašuju vrednost tržišta.

AFP prenosi i da investitori pokušavaju da na neki način dodaju svoje ime na ime stadiona „Park prinčeva“.

Zvaničnici kluba su se oglasili izjavom da nemaju komentar na vesti i da će sve detalje u vezi potpisivanja bilo kakvog ugovora prezentovati javnosti kad za tako nešto dođe vreme.

PSŽ trenutno ima ugovor sa Investicionom bankom Katara prema kojoj ova kompanija ima pravo stavljanja svojih brendova na stadion i zvanični sajt kluba.

Pari Sen Žermen je u utakmici prvog kola grupe A u Ligi šampiona deklasirao Dinamo iz Kijeva rezultatom 4:1.

Fudbal

LE: Svi na Falkaa!

U četvrtak počinje nova sezona u Ligi Evrope, titulu brani Atletiko Madrid koga će ponovo da predvodi sjajni Radamel Falkao, koji cilja treću uzastopnu titulu.

Fudbal sreda 19.09. 23:23 Komentara: 10
strana 1 od 2 idi na stranu