Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.09.2012.

16:07

Janković: Samopouzdanje je osnova

Aleksandar Janković već mesec dana obavlja dvoju funkciju – selektor je mlade reprezentacije i trener Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Janković je bio gost emisije „Sa terena Radija“ B92.

Za sada mu na oba fronta ide dobro – reprezentaciju je doveo do prvog mesta u grupi i baraža, iako je praktično pola tima prešlo u A selekciju, dok je Zvezdu preuzeo posle iznenadnog odlaska Roberta Prosinečkog i ostvario dobre rezultate.

Najteže je bilo u junu, kada smo pred meč sa Farskim ostrvima ostali bez osam igrača, koji su pozvani u A tim. Pozvali smo petoricu novih, a jedan od njih – Malbašić – dao je gol i zaradio penal. Jojić, koji je takođe tada priključen, dao je dva gola Makedoniji. Naš tim nisu samo oni igrači koji su pozvani za neku utakmicu, nego mnogo šira grupa od toga, i zahvaljujući tome možemo da reagujemo i u takvim ekstremnim situacijama“, rekao je Aleksandar Janković za B92.

Janković je pred kraj avgusta preuzeo Crvenu zvezdu. Odnosi dva najtrofejnija srpska kluba godinama su veoma loši, a saradnja Zvezdinog trenera sa najvećim Partizanovim talentima mogla bi da bude korak ka spuštanju tenzija između dva kluba.

Meni nikad nije bio jasan taj odnos između Zvezde i Partizana, u kojem neko pokušava da ljubav prema klubu iskaže kroz mržnju prema onom drugom. To tako ne ide. Ovi momci su moji igrači, pratio sam ih sve vreme, i dalje imamo odlične odnose, čujemo se, šaljem im poruke, želim da znaju da ih pratim. Idem i u četvrtak na utakmicu sa Nefčijem”, rekao je Janković.

Drugi dolazak u Zvezdu bio je u najmanju ruku neobičan, zbog trenutka u kojem se dogodio i svih okolnosti koje su pratile klub. Vrlo brzo 40-godišnjak se uverio u to gde je srž Zvezdinog problema na terenu.

Posle utakmice u Bordou shvatio sam da Zvezdi najviše nedostaje samopouzdanje, što se posebno videlo kada smo primili drugi gol – imali smo 20 minuta da postignemo gol sa igračem više, ali su oni spustili glave, nisu verovali da mogu. Od tada je jasno da na tome moram najviše da radim“.

Kompletan intervju sa Aleksandrom Jankovićem preslušajte na našoj FM stranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve