Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.09.2012.

12:56

Vermezović: Imamo šta da pokažemo

Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je protivnik njegove ekipe u prvom kolu grupe H Lige Evropa azerbejdžanski Nefči izuzetno opasan i iskusan tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je međutim dodao da njegova ekipa ima šta da pokaže u tom meču.

"Nefči je izuzetno iskusna i opasna ekipa, sa dosta kvalitetnih pojedinaca iz inostranstva, ali i mi imamo šta da pokažemo."

"Svi su zdravi i spremni za sutrašnji meč i očekujem da posle dužeg vremena osvojimo bodove za nas i srpski fudbal", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.

Vermezović je dodao da je veliki uspeh što se njegova ekipa plasirala u Ligu Evropa, ali da sada kada ima priliku za nešto više, ne želi da je propusti.

"Veliki uspeh je što se Partizan i plasirao u Ligu Evropa. Sada kada imamo priliku da napravimo nešto više, nećemo je olako propustiti. Zajedno sa Interom i Rubinom grupa možda nije atraktivna, ali je svakako kvalitetna. Mnogi su već precrtali Partizan i Nefči, ali ćemo pokazati zašto smo tu", rekao je trener crno-belih.

On je kazao da protiv Nefčija ne razmišlja o porazu, već samo pozitivnom rezultatu.

"Njima neće igrati štoper koji je ove sezone do sada odigrao svaki meč, ali snagu protivnika ne određujem na osnovu onoga što su do sada uradili, već protivničku ekipu poštujem bez obzira koja je. Sa istom ozbiljnošću se spremamo bez obzira ko je protivnik, jer je svaki sledeći najjači", rekao je Vermezović.

Trener je ocenio da je najveći Azerbejdžanaca vezni red.

"Vezni red je najjači deo Nefčija. Posebno su mi se svideli Slavinjo i Sadigov, pa i igrač iz Sijera Leonea Džulijus Vobaj koji je izuzetan. Medjutim, nadam se da će oni imati više problema sa nama, nego mi sa njima", rekao je Vermezović.

Na pitanje novinara šta misli o tome što su igrači Nefčija prethodnog dana trenirali na stadionu Crvene zvezde, on je kazao da je Partizan obavezan da omogući protivniku jedan trening na svom stadionu.

"Oni su došli dva dana ranije što je neuobičajeno. Naša je obaveza da protivniku omogućimo jedan trening, ali je verovatno njihov golman Saša Stamenković (bivši igrač Zvezde) verovatno želeo to da im omogući. Nadam se da će Nefči povući njegov pelcer i tako se provesti sutra", rekao je Vermezović.

Stamenković je kao golman Zvezde igrao protiv Partizana nekoliko utakmica, ali nije imao mnogo uspeha.

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da će njegova ekipa igrati protiv tima sličnog kvaliteta.

"Igramo protiv Nefčija koji je ekipa sličnog kvaliteta i bilo bi lepo da pobedimo. To neće biti lako, obzirom da imaju mnogo internacionalaca i mladih reprezentativaca, ali uz pomoć navijača možemo da se nadamo trijumfu. Moramo da budemo dobri kao kolektiv da bi se istakao neki pojedinac i odlučio na terenu. Voleo bih da se ponovi start iz istog takmičenja 2004. godine kada smo pobedili grčki Egaleo", rekao je Ilić.

Utakmica počinje u četvrtak u 21.05 na stadionu Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve