Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2012.

19:47

Di Mateo: Čelsi mora da pobeđuje

Posle prošlosezonskog uspeha i osvajanja Lige šampiona, Roberto di Mateo zahtevao je od svojih igrača da se maksimalno fokusiraju na meč sa Juventusom.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Di Mateo je preuzeo ekipu Čelsija u jako teškom momentu po klub, a onda su se stvari preokrenule, osvojen je trofej u Ligi šampiona koji je doneo radost velikom broju navijača, ali i vlasniku kluba Romanu Abramoviču.

Međutim Italijan nema nameru da živi na račun stare slave, pogotovo kada odbranu titule započinje protiv Juventusa.

“Kada radite u tako velikom klubu kao što je Čelsi ogroman je pritisak na vama da osvajate trofeje i imate još više uspeha. Mislim da su svi u klubu presrećni što je “ušati” trofej završio na Stamford bridžu, ali to je sada prošlost i moramo da se okrenemo odbrani trofeja”, rekao je menadžer ‘plavaca’.

Juventus nije igrao u Ligi šampiona skoro tri godine, ali njihova istorija u takmičenju kao i serija bez izgubljenog meča koja traje cele sezone, a omogućila im osvajanje Skudeta, čine ih glavnim konkurentom za osvajanje prvog mesta u grupi E, u kojoj igraju još i Šahtjor i Nordsjeland.

“Juventus je veoma jak tim. Imaju fantastičnu seriju bez poraza a takođe imaju i dosta kvalitetnih igrača, i smatram da je Juve jedan od najtežih klubova koje smo mogli da dobijemo u grupi. Pored šampiona Italije u grupi su i šampion Ukrajine, ali i Danske, i biće ovo teška borba za nas”, smatra Di Mateo.

Čelsi nema problema sa povredama pred meč sa torinskim timom, što omogućava ekipi iz Londona da se maksimalno pripremi za predstojeći duel dva giganta.

“Mislim da smo se jako dobro pripremili za duel sa Juventusom, ali u ovakvim mečevima vam treba i mala doza sreće da biste izašli kao pobednik”, zaključio je Di Mateo.

Utakmica Čelsi - Juventus igra se u sredu 19. septembra u 20:45 časova na Stamford bridžu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve