Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2012.

19:12

Vermez: Da vratimo veru u fudbal

Fudbaleri Partizana u četvrtak počinju sezonu u Ligi Evrope, u Beogradu gostuje azerbejdžanski Neftči, a povodom toga gost vesti B92 bio je Vladimir Vermezović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener srpskog šampiona istakao je u razgovoru sa Milanom Boškovićem da je Neftči ozbiljan rival, ali da će Partizan pokušati da iskoristi njegove slabosti.

Vermezović je umereni optimista što se tiče Lige Evrope, želi da prekine lošu seriju "crno-belih", i tako vrati veru u naš fudbal. Ipak, ističe da je prioritet domaće prvenstvo.

"Svakako da je veliki uspeh ne samo Partizana nego i srpskog fudbala da imamo predstavnika u Evropi. Meni je žao što Crvena zvezda i Vojvodina nisu uspele da se kvalifikuju jer bi to bilo dobro za sve nas, pogotovo posle poseldnjeg uspeha reprezentacije", rekao je Vermezović.

Rivali Partizanu u grupi biće Inter i Rubin, ali je prvi rival šampion Azerbejdžana Neftči, koji prvi put u istoriji igra u grupnoj fazi.

"Očekujemo lepu utakmicu, svakako da ćemo ići na pobedu. Ja sam i na početku priprema rekao da je Liga Evrope naša realnost, ali i to je bilo na dugom štapu. Liga šampiona je trenutno preveliki zalogaj za nas. Ove utakmice koje ćemo da igramo dobro će doći našim klincima da steknu neophodno iskustvo pred ono što ih očekuje u narednom periodu. Ja se nadam da ćemo igrati i Ligu šampiona".

Prošlost nas je naučila da u fudbalu više nema favorita i potpunih autsajdera, pa tako ni Neftči neće biti nije lak zalogaj.

"Sada se drugačije priča o klubovima sa Malte, Kipra, Azerbejdžana, Ukrajine. Svi imaju strahovito mnogo stranaca što podiže kvalitet fudbala uz velike finansijske injekcije. I Neftči je ozbiljan klub, ima mnogo stranaca, predvođena Brazilcima. Znaju da igraju. Možda su u pojedinim segmentima naivni, neću da kažem da nemaju kvalitet, ali su naivni i probaćemo to da iskoristimo. Po stilu igre je bliži AEL-u nego Trumseu. Fizički možda i ne, ali da po stilu igre, ne preskaču igru kao igrači Trumsea osim kada su pod pritiskom pa ne žele da rizikuju", istakao je Vermezović.



Sledeći rivali su Inter i Rubin, ali su Azeri najvažniji.

"Neftči je važniji jer nam je to prva utakmica i jer želimo da dobro startujemo u Evropi. Posebno zbog neslavnog rekorda gde smo u poslednjih 16 utakmica samo jednom dobili. Želimo da vratimo veru navijača u naš fudbal, da navijači odu zadovoljni sa stadiona, da na sledeću utakmicu ne dođu da gledaju Inter nego Partizan", dodao je trener Partizana.

Partizan godinama ne uspeva da dočeka proleće u Evropi, navijači se svake godine tome nadaju, ali je realnost malo drugačija.

"Iskoristićemo ovih šest utakmica, ne treba biti preveliki, ja sam umereni optimista. Zimovanje u Evropi, proleće u Evropi, ima vremena za priču o tome. Imamo igrače koji su igrali velike utakmice i u Ligi šampiona i pokušaćemo da igramo na tu kartu istustva i mladosti pa ćemo videti dokle ćemo da doguramo".

Bez obzira na velike utakmice koje "crno-bele" očekuju u Ligi Evrope, u prvom planu je Jelen Superliga.

"Više bih voleo da uzmem titulu. Naša liga je naša realnost, to je osnovni preduslov da i sledeće godine budemo u konkurenciji za LŠ. Svakako da je naša liga priooritet, nećemo da zapostavimo ni Kup, mada se u poslednje vreme to takmičenje nipodaštava. Mi ćemo u svaku utakmicu da ulazimo maksimalno", zaključio je Vermezović gostujući na B92.

Prvi meč grupne faze Lige Evrope između Partizana i Neftčija igra se u četvrtak od 21.05 časova na stadionu Partizana u Humskoj 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve