Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

21:06

Robi: Hrvatska je jača od Srbije

Doskorašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je za „Sportske novosti“ da veruje da je Hrvatska u ovom trenutka ima bolji tim od Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Te dve selekcije su smeštene u istu grupu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine, a prvi duel ih čeka tek za pola godine.

U Srbiji se dogodila smena generacija. Mihajlović stvara sasvim novu reprezentaciju, mladu ekipu. Neće mu biti lako i on to vrlo dobro zna. U četiri-pet prijateljskih utakmica pre početka kvalifikacija je pokušavao da složi kockice. U ovom trenutku, Hrvatska je jača“, naglasio je Prosinečki.

Hrvatski stručnjak je dodatno pojasnio zašto ’vatrenima’ daje prednost.

Hrvatska zna da igra kvalifikacione utakmice, ima veliko iskustvo, ekipa je manje-više godinama na okupu. Naravno, neće biti lako u Beogradu, biće velikih tenzija, svega što ide uz takve mečeve“, istakao je Prosinečki, „Svi su podržali Sinišu Mihajlovića, čak i u periodu kada Srbija nije imala rezultate u prijateljskim utakmicama. Protiv Škotske su odigrali kako su odigrali, ali su protiv Velsa bili pravi. Siniša je dosta toga promenio, pa ćemo videti kako će to da ispade. Podršku ima“.

Prosinečki je, takođe, uporedio i dvojicu selektora, Sinišu Mihajlovića i Igora Štimca.

Štimcu je lakše nego Mihajloviću zato što ima bolju ekipu. Što se tiče atmosfere, ne bih mnogo da ulazim u tu priču. Okruženje nije sjajno. Video sam protiv Makedonije, okupilo se na tribinama svega deset hiljada ljudi, a od toga, imao sam osećaj, sedam hiljada želi da Hrvatska izgubi. To nije dobro“, rekao je Prosinečki.

Hrvatska je na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pobedila Makedoniju, i igrala nerešeno sa Belgijom, dok je Srbija igrala bez golova sa Škotskom i bila ubedljiva nad Velsom, sa 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve