Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

11:19

Junajted kritikovao svoje navijače

Uprava Mančester junajteda oštro je kritikovala svoje navijače zbog neprimerenih skandiranja sa tribina upućenih stradalim navijačima Liverpula na Hilbrorou.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Manja grupa navijača toom meča sa Viganom (4:0) na "Old Trafordu" vređala je žrtve tragedije na Hilsborou, ignorišući molbe menadžera Aleksa Fergusona da odaju poštovanje.

"Klub to osuđuje. Menadžer je iskazao stav kluba u vezi sa ovom situacijom. Sada je na navijačima da odaju poštovanje", navodi se u saopštenju Junajteda.

Mančester junajted će sledeće sedmice gostovati upravo Liverpulu na Enfildu, desetak dana nakon što su prvi put javno objavljena dokumenta o tragediji na Hilsborou gde je 1989. godine pogodnulo 96 navijača. Navijači Liverpula su oslobođeni krivice za incident na stadionu u Šefildu, a ista je prebačena na policiju Južnog Jorkšira.

Pristalice Junajteda iskoristile su virtuelne društvene mreže kako bi umanjili značaj pomenutih pesama nad Old Trafordu, istučući da je na njihovoj meti bio samo rasistički sukob Luisa Suaresa i Patrisa Evre iz prošle sezone.

Međutim, pesme u kojima se, između ostalog peva: "Nikad nije vaša greška, nikad nije vaša greška, uvek žrtve, nikad nije vaša greška", čule su se sa Sterford Enda još u martu, a nakon što je Ferguson isto kritikovao, udruženje navijača Junajteda (MUST) je istaklo da u potpunosti podržava menadžera. Ipak, pesme su se ponovo čule u subotu.

"Posle nedeljnog razvoja situacije u vezi sa istragom povodom tragedije na Hilsborou, MUST želi da jasno istakne da kao što smo i mi osudili ismevanje stradalih u avionskoj tragediji u Minhenu (pogobija fudbalera Mančester junajteda, prim. aut), takođe osuđujemo bilo kakva skandiranja u vezi sa Hilsboroom i bilo kojom drugom ljudskom tragedijom", navodi se u saopštenju izvršnog direktora MUST-a Dankana Drasdoa.

"Čuli smo uobičajena anti-liverpulska skandiranja na utakmicu u subotu, ali nam je zadovoljstvo da kažemo, i pored drugačijih izveštaja, da nije bilo ničega što se odnosilo na Hilsboro. Svaki pokušaj da se naglasi drugačije je neodgovoran i daje predstojećem duelu dva kluba nepotrebnan negativni naboj uzmerirujući pored toga i porodice stradalig u momentu kada traže spokoj i okončanje slučaja. Uživamo u žestokom rivalstvu sa Liverpulom, i 100% se slažemo sa izjavom Ser Aleksa Fergusona da je vreme da navijači dva velika kluba prezentuju svoje klubove sa integritetom i čašću koje naša velika istorija zahteva", navodi se dalje u saopštenju MUST-a.

Ferguson je u petak izjavo da se nada da će pristalice oba kluba "povući liniju u pesku" oko svog omraženog rivalstva, u kojem je takođe čuo navijače Liverpula da ismevaju stradale u pomenutoj tragediji u Minhenu 1958. godine.

"Razmišljam šta će se dogoditi na utakmici u Liverpulu, mislim da je sada veliki fokus na tome, navijači će se dobro ponašati. Mislim da je trenutak da ova dva velika kluba pokažu zašto su tako veliki. Ne sviđaju mi se nikakvi problemi", istakao je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve