Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2012.

14:20

U21: Srbija protiv Engleske za EP

Mlada reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Engleske u baražu za plasmana na Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Englezi su kvalifikacije završili kao najbolji u grupi 8 sa sedam pobeda i jednim porazom, uz gol razliku 24:3. Mečevi će se igrati 12. i 16. oktobra ove godine.

"Gordi Albion" je prošle godine na EP u Danskoj eliminisan u grupnoj fazi sa dva remija i porazom, dok je 2009. bio vicešampion Evrope.

Engleska je u kvalifikacijama na svom terenu deklasirala sve rivale (Azerbejdžan 6:0, Island 5:0, Belgija 4:0, Izrael 4:1) sem drugoplasirane Norveške (1:0), dok je poražena samo od Belgije 2:1.

Prve zvezde tima koji sa klupe vodi Stjuart Pirs su golman Mančester junajteda Ben Ejmos, defanzivac Liverpula Martin Keli, vezni igrači Džek Rodvel (Mančester Siti), Džordan Henderson (Liverpul), Aleks Okslejd-Čemberlen (Arsenal), te napadač Sanderlenda Konor Vikam.

Po četiri gola u kvalifikacijama postigli su Krejg Doson, Henri Lensburi i pomenuti Okslejd-Čemberlen. U Izraelu bi lako mogli da igraju i Džek Batland, Fil Džons, Džek Vilšir...

Parovi baraža za U21 EP:
Španija - Danska
Italija - Švedska
Češka - Rusija
Slovačka - Holandija
Nemačka - Švajcvarska
Engleska - Srbija
Francuska - Norveška


Pobednici će se priključiti domaćinu Izraelu na turniru koji će se igrati od 15. do 28. juna 2013. godine. Domaćini će biti Tel Aviv, Jerusalim, Netanja i Petah Tikva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve