Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2012.

14:18

Vermez: Hajduk uvertira za izazove

Fudbaleri Partizana u nedelju od 21.00 na svom terenu dočekuje kulski Hajduk, u meču 5. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crno-beli" su trenutno drugoplasirani na tabeli sa devet bodova iz četiri meča, dok su Kuljani 14. sa samo dva boda, a u Beograd stižu dva dana posle smene trenera Kaplanovića.

Strateg šampiona Vladimir Vermezović smatra da je duel sa Hajdukom dobra uverzira za teške izazove koji njegov tim čekaju u narednom periodu i najavio da bi Marko Šćepović protiv Kuljana mogao da se vrati na teren.

"Ovo je nezgodan trenutak za Hajduk, promena trenera ponekad može da donese pozitivan rezultat. Ipak, verujem da su moji igrači zreli za ono što ih čeka, moraće da nauče da se brzo prebace sa jednog na drugi kolosek, jer nas čeka dosta teških utakmica", rekao je Vermezović na konferenciji za medije u Humskoj.

Posle više od osam meseci na teren bi trebalo da se vrati reprezentativac Marko Šćepović, koji se oporavio od teške povrede.

"On je u konkurenciji za sve naredne mečeve, sutra će prvi put posle duže vremena biti sa nama i očekujem da bude među 18 igrača", istakao je Vermezović.

On je dodao da neće biti novčanih kazni za igrače zbog poraza u prijateljskom meču od Mačve iz Šapca.

"Razgovarao sam sa igračima i ukorio ih posle te utakmice, ali sad nije vreme za novčane kazne, ne zaboravite da svako ima pravo na loš dan", rekao je trener Partizana.

Vermezović je naveo da je zadovoljan fondom igrača koje ima na raspolaganju i da takmičenje na dva fronta ne bi smelo da bude opravdanje za
eventualne neuspehe.

"Biće dosta rotacije u ekipi, ali imamo kvalitetne igrače. Uostalom, igranje fudbala je naš jedini posao i igrači moraju da izdrže taj ritam. Ako hoćemo da se približimo Evropi takva pitanje ne smeju ni da se postavljaju", zaključio je Vermezović.

Mladi prvotimci "crno-belih" Saša i Lazar Marković predstavili su dres sa logom noovog generalnog sponzora "Lav piva".

"Nadam se dobroj igri i pobedi protiv Hajduka, biće to sjajna uvertira za početak LIge Evrope", istakao je Saša Marković.

18-godišnji Lazar je dodao da mu je drago što se u tim vraća mlađi brat Šćepović.

"Lepo je što je Marko ponovo sa nama. Protiv Kuljana se zna - Partizan uvek ide na pobedu", poručio je on.

Utakmica petog kola Superlige Srbije između Partizana i Hajduka iz Kule igra se u subotu od 21 sat na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve