Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

22:18

Džerard: Pravda posle 23 godine

Kapiten Liverpula Stiven Džerard osudio je britanske vlasti zbog prikrivanja istine o tome šta se dogodilo na stadionu “Hilsboro” pre 23 godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na tom stadionu je tada poginulo 96 navijača, a objavljivanjem još nekih dokumenata otkriveno je da je policija htela da prebaci krivicu na navijače Liverpula i da je po instrukcijama nadređenih menjala izjave kako bi ispalo da su žrtve bile pijane i da su od ranije poznate kao kriminalci i nasilnici.

Oni su se 23 godine borili za istinu i pravdu u ime žrtava i preživelih. To je bila strašna tragedija za sve navijače Liverpula”, rekao je Džerard.

Džerard je dodao da su posle tragedije koja se dogodila 15. aprila 1989. godine u Šefildu, žrtve i preživeli oklevetani od ljudi koji su zloupotrebili svoj položaj i moć.

Džerardov rođak, desetogodišnji Džon-Pol Džilhuli, bio je najmlađa žrtva polufinalne utakmice FA kupa sa Notingem Forestom, kada su navijači nastradali pošto se srušio deo stadiona.

Liverpul je u svom saopštenju zahvalio na izveštaju, koji njegove navijače potpuno oslobađa krivice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve