Novosti: Lukić spakovao kofere

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić sastaće se tokom vikenda sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem zbog situacije u klubu.

JTIzvor: B92, Večernje novosti Srbija
Podeli

Lukić je svestan da su promene u Zvezdi neminovne, a prema saznanjima „Večernjih novosti“ spreman je da u najskorije vreme ode sa funkcije i oslobodi mesto za Dragana Džajića, čiji povratak u Ljutice Bogdana više nije tajna.

Kako navode izvori bliski „Marakani“, Lukić će tokom vikenda imati sastanak Vučićem, koji je već potvrdio da je u vezi Zvezde razgovarao i sa Džajićem, ali i sa Kirilom Kravčenkom, zamenikom generalnog direktora „Gasproma“, zaduženim za inostrana ulaganja.

Kako pišu „Novosti“, Lukić je spreman da sasluša predloge za stabilizaciju Zvezde i da se povinuje svemu što je u interesu kluba. Na “Marakani” ništa neće moći da krene napred ukoliko ne bude značajnih ulaganja, a ona su dobrim delom vezana za odlazak aktuelne uprave.

Vučić je, inače, potvrdio je da „Gasprom“ traži garancije države za ulaganja u sport, kao i da postoje druge firme koje su spremne da investiraju, kako u Crvenu zvezdu, tako i u Partizan.

S obzirom na to da je rukovodstvo ruskog energetskog giganta još u decembru prošle godine izrazilo veliko nezadovoljstvo načinom na koji aktuelna uprava vodi Zvezdu i da su tada poručili da neće biti povećanja ulaganja, jasno je da u sklopu garancija koje Rusi traže spada i nova garnitura na čelu kluba.

Pošto su Zvezdu u prethodnom periodu, istina iz sasvim različitih razloga, napustili mnogi ljudi sa kojima je Lukić od početka mandata sarađivao, a da je poslednji u nizu i doskorašnji generalni sekretar Đorđe Stefanović, aktuelni predsednik je ostao skoro sam. Njegovim odlaskom sa „Marakane“ steći će se uslovi za nove izbore, koji bi prema najavama trebalo da ponovo budu obavljeni u Skupštini kluba, a ne putem neposrednih izbora koji su kao revolucionaran način biranja prvi put održani u maju ove godine. S obzirom na situaciju u Zvezdi, očigledna je želja svih relevantnih faktora da se smena na čelu kluba obavi na miran način. Zato je i Lukić spreman da ode sam, a ne da bude smenjen.

strana 1 od 3 idi na stranu