Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.09.2012.

21:53

Alonso: Zaslužujemo direktno na SP

Španski fudbaler Ćabi Alonso rekao je da branilac titule ne bi trebalo da igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo već da se automatski plasira.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pravilo da aktuelni prvak direktno ide na Svetsko prvenstvo bilo je na snazi do 2006. godine, kada ga je Svetska fudbalska federacija izmenila.

To je logično, u drugm sportovima šampion ima pravo da brani titulu, ali FIFA to ne dozvoljava. Mislim da je pošteno da se pobednik na taj način kvalifikuje“, rekao je Alonso španskim medijima uoči prijateljskog meča protiv Saudijske Arabije.

Španci su ove godine odbranili titulu prvaka Evrope i ušli u istoriju kao reprezentacija koja je osvojila tri uzastopna trofeja na velikim takmičenjima.

Mnogi od nas mogu da budu srećni jer smo deo ekipe koja je napravila istoriju, ali svesni smo budućnosti i ne smemo da spavamo na lovorikama. Želimo da osvajamo nove trofeje“, poručio je Alonso.

Alonsa je pozdravio povratak najboljeg strelca u istoriji španske reprezentacije Davida Vilje u nacionalni tim.

To je dobra vest za nas. Vilja je velika opasnost za protivničku odbranu, koja je stalno stvara nesigurnost“, dodao je Alosno.

Fudbaleri Španije odigraće prijatljski meč protiv Saudijske Arabije 7. septembra u Pontevedri, dok četiri dana kasnije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo gostuju selekciji Gruzije u Tbilisiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve