Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.09.2012.

14:01

U čemu je tajna Porta?

Prodajom Hulka šampion Portugala Porto ponovo je napravio jedan od najvećih transfera godine na kojem je zaradio 40/50 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ništa to ne bi bilo spektakularno da ovo nije već 7-8 ogroman transfer Porta u poslednjih nekoliko godina.

Porto dominira potrugalskim fudbalom, svake godine je odličan i u Evropi, osvajao je i Ligu šampiona i Ligu Evrope, iako svake sezone proda svog najboljeg igrača.

Kada se pogledaju vrednosti transfera, Porto bi prema novom sistemu finansijskog fer-pleja koji će početi od sledeće sezone, kada će svaki tim moći da potroši samo onoliko novca koliko i zadari, lako mogao da kupuje kao što to sada rade PSŽ i Mančester Siti.

Pre Hulka, prošle sezone Porto je prodao Radamela Falkaa za 40 miliona Evra, dve godine ranije otišao je Lisandro Lopes sa 25, godinu dana ranije Rikardo Kvarežma za takođe 25, iste godine Žose Bosingva je prodat za 20 miliona, 2007. godine Real je platio Pepea 30 miliona, a Mančester junajted Andersona 24 miliona evra.

Hulk je postao drugi najskuplji brazilski fudbaler u istoriji, posle Rikarda Kake koji je iz Milana u Real prešao za 65 miliona evra. Najveći transferi u istoriji su Kristijano Ronaldo (Mančester junajted - Real Madrid 94m), Zinedin Zidan (Juventus - Real Madrid 66m), pomenuti Kaka i Luiš Figo (Barselona - Real Madrid 61m).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve