Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.09.2012.

23:19

Šćepović: Počela serija pobeda

Fudbaleri Partizana trijumfom nad OFK Beogradom ostvarili su treću uzastopnu pobedu, a napadač Stefan Šćepović ističe da je to tek početak serije.

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Sjajnu nedelju "crno-beli" su počeli minimalnom pobedom nad Jagodinom, te trijumfom nad Trumseom istim rezultatom za plasman u Ligu Evrope, a začinili je sa 3:1 na Karaburmi.

Šćepović, koji je tokom leta došao kao "rešenje" za napad srpskog šampiona imao je golgetersku krizu, ali je uspeo da kao rezervista zatrese mrežu "romantičara", i najavi preokret i svoje forme.

"Laknulo mi je posle gola na Karaburmi. Nema ništa gore za napadača nego kada ga potera maler i kada ne možete da rešite situaciju koju ste ranije rešavali zatvorenih očiju. Krene nervoza, pada samopouzdanje, to valjda osete i navijači, kao što bih i ja osetio da gledam nekoga sa strane, pa se dodatno dolije ulje na vatru. Na sreću, sve je to iza mene", istakao je srpski reprezentativac koji će biti jedan od aduta Siniše Mihajlovića na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Trener Vermezović je posle meča izrazio uverenje da će golgeterski post prekinut na Karaburmi doprineti "pomirenju" sa navijačima.

"Nismo se ni svađali da bismo se sada mirili. Navijači Partizana su najbolji na svetu i naviknuti su samo na pobede i dobre rezultate. Nama je sezona krenula polovično, nismo igrali najbolje, nismo postizali ni golove lako, pa je logično da su imali zamerke. Lično sam veliki "grobar" i verovatno bih isto reagovao da sam na tribini".

Šćepović se nada da je pobeda na Karaburmi deo početka duge serija Partizana.

"Nadam se da, pre svega, znači početak duge serije pobeda Partizana, kako u domaćem prvenstvu tako i u Evropi. Trebalo je malo vremena da se poklope kockice, ali videli smo da možemo, da ekipa, iako mlada i neiskusna, poseduje kvalitet za takmičenje na tri fronta. Upravo će zbog toga nam značiti takmičenje sa jakim evropskim ekipama, jer će u sledećoj sezoni momci, koji su sada prvi put osetili pravi "barut", imati manji pritisak, lakše će se nositi sa velikim izazovima".

Nakon reprezentativne pauze, Partizan krajem septembra očekuju veliki izazovi u Ligi Evrope.

"Rekao bih da su to izazovi po meri. Imamo jedan vrhunski tim - Inter, gde ćemo testirati sami sebe. Rubin, koji je znao da savlada veliku Barselonu, mnogo ulaže u ekipu i sigurno polaže nade u evropskom takmičenju i Neftči, u kome vidimo našu kartu za nešto više u Ligi Evrope. Tim iz Azerbejdžana nam dolazi prvi na noge, što je svakako prilika da na pravi način uđemo u takmičenje. Čini mi se da je taj prvi meč i najvažniji", zaključio je stariji Partizanov Šćepović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve