Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.09.2012.

18:58

Hulk i Vitsel u Zenitu za 80 mil. €

Brazilski napadač Hulk i belgijski vezni igrač Aksel Vitsel prešli su u ruski Zenit za ukupno 80 miliona evra, te potpisali petogodišnje ugovore.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Hulk je bio najbolji igrač Porta u poslednje dve sezone, učestvovao u 66 od 146 golova šampiona Portugala (postigao je 41 gol i imao 25 asistencija).

Vitsel je poslednjih nekoliko meseci bio jedan od najtraženijih igrača Benfike koja je pre nekoliko nedelja odbila Anži, a spekulisalo se i o interesovanju Mančester junajteda.

Zenit je oba igrača platio po 40 miliona evra, a transfere će isplaćivati tokom naredne tri godine. Tim iz Sankt Peterburga se ne brine da će ovo trošenje opteretiti budžet pošto očekuje velike prihode od Lige šampiona.

Hulk (26 godina) i Vitsel (23) su praktično jedina pojačanja Zenita za ovu sezonu u kojoj će biti ozbiljan konkurent svima u Ligi šampiona. Igraće u grupi C sa Milanom, Anderlehtom i Malagom.

"Potrudili smo se da ih dovedemo pre 3. septembra kako bi mogli da ih registrujemo za Ligu šampiona, kao i za rusku Premijer ligu", istakao je portparol Zenita Dmitri Cimerman. Hulk će nositi dres sa brojem 29, dok će Vitselu na leđima biti 28.

Evropski mediji spekulišu da bi Zenit mogao da napravi još jedan veliki transfer, ovaj bi iznosio oko 30 miliona evra, a meta je krilo Mančester junajteda, Portugalac Nani.

Prelazni rok u Rusiji i Turskoj traje sedam dana duže od standardnog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve