Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.09.2012.

18:05

Liverpul: Još uvek obnavljamo klub

Vlasnik Liverpula Džon V. Henri obratio se navijačima otvorenim pismom, zbog teške situacije kluba, koji je sezonu počeo najlošije u poslednjih pola veka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Loš start i debakl u finišu prelaznog roka razbesneli su navijače, koji su u petak gledali kako Endi Kerol ide na pozajmicu, a niko ne dolazi na Enfild.

On je istakao da se Liverpul i dalje obnavlja, da je prioritet ulaganje u mlade fudbalske talente, a da je krajnji cilj osvajanje tutule u Premijer ligi, prve u istoriji.

U pismu se navodi da su ogromni finansijski gubici koje su napravili prethodni vlasnici Tom Hiks i Džordž Džilet u velikoj meri doprineli da se klub nađe u ovakvoj situaciji.

"Nikada nećemo ostaviti klub u stanju u kojem je bio kada smo došli na Enfild. Klub nikada više ne sme biti u dugovima i da mu preti opstanak. Niko ne sme da sumnja u našu posvećenost klubu. Još uvek smo u procesu ispravljanja greški prethodne uprave, ne može se ništa promeniti preko noći. Kluib je danas zdraviji nego kada smo ga preuzeli", istakao je Henri.

Šest sati pred istek prelaznog roka Brendan Rodžers napustio je Enfild uvervajući medije da će do kraja dana u klub stići jedan ili dva igrača.

Međutim, niko nije došao, pa je ekipa ostala na samo dva seniora napadača – Fabiju Boriniju i Luisu Suaresu, pošto je pre Kerolovog odlaska iz kluba otišlo još nekoliko ofanzivnih fudbalera.

Problem sa nesposobnošću kluba da se bori na tržištu podvučena je nedolaksom klinta Demspija, američkog reprezentativca koji je izričito želeo u Liverpul.

Iako je Fulam za igrača koji je briljirao prošle sezone tražio umerenih 7 miliona, Liverpul nije mogao da ponudi više od 4, pa se Dempsi našao u Totenhemu, direktnom rivalu za mesto u Ligi šampiona.

"Razočaran sam kao i svi koji su povezani sa Liverpulom što nismo mogli dodatno da pojačamo napad tokom prelaznog roka. Ali to nije bilo zbog nedostatka želje nas koji smo zaduženi za to. Žestoko smo radili poslednjih dana prelaznog roka kako bi doveli nekog od brojnih želja u napadu, ali prilike su nažalost bile takve da nismo mogli da postignemo dogovor ni sa kim".

Henri je ipak zadovoljan učinkom u prelaznom roku.

"Doveli smo tri mlada, veoma talentovana fudbalera, Džoa Alena, Nurija Sahina i Fabija Borinija, kao i dve potencijalne zvezde u budućnosti, Sameda Jesila i usamu Asadija. Gradimo tim za budućnost. Niko ne sme da minimalizuje važnost zadržavanja naših najboljih igrača, uspeli smo da zadržimo Danijela Agera, Martina Škrtela i Luisa Suaresa. Cenimo njihovu veru u klub. Uspešno smo produžili ugovore sa Martinom i Luisom", istakao je Henri.

Vlasnik je na kraju sumirao planove tima.

"Posle skoro dve godine na Enfildu, blizu smo sistema koji nam je potreban u klubu. Prelazni rok možda nije bio perfektan, ali ne želimo da kupujemo samo tokom sledećih 16 nedelja, nego i sledećih 16 godina i više. Ovo su prvi koraci u povratku jednog od najvećih svetskih klubova na status koji zaslužuje. Imamo samo jednu vodeću ambiciju, a to je da Liverpul osvoji Premijer ligu i igramo fudbal koji naši navijači žele da vide. To će se dogoditi ako budemo vukli samo ispravne poteze kako bi izgradili klub kakav žele navijači, za nas i sve koji nas prate. To ćemo dati svakom dugogodišnjem navijaču Liverpula", zaključio je Džon V. Henri.

Nakon prva tri kola nove sezone u Premijer ligi, Liverpul ima samo jedan bod i nalazi se na 18. mesto na tabeli. U sledećem kolu gostuje Sanderlendu 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve