Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.09.2012.

13:51

Orlovi: Strelci Janković, Jovanović

Protekla nedelja nije bila preterano uspešna za srpske internacionalce, ali su neki od njih ponovo bili strelci za svoje ekipe.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Boško Janković je dao gol za Đenou, dok je Milan Jovanović pogodio za Anderleht, ali ni jedan od njih se nije radovao pobedi. Strelac u Švajcarskoj bio je Milan Vilotić.

Branislav Ivanović je sa Čelsijem doživeo debakl u UEFA Superkupu, očajnu nedelju iza sebe ima golman Željko Brkić, dok je Filip Đuričić promašio penal. Strelci su bili i Ivica Iliev, Marko Milinković, Marko Markovski.

Engleska i Španija

Mančester junajted je ponovo primio dva gola iako su štoperski tandem činili Nemanja Vidić i Rio Ferdinand, ali su "crveni đavoli" savladali Sautempton zahvaljujući Robinu van Persiju.

Aleksandar Kolarov dobio je žuti karton u pobedi Mančester Sitija nad KPR-om od 3:1, igrao ceo meč. Čelsi Baneta Ivanovića doživeo debakl u UEFA Superkupu od Atletiko Madrida 4:1, nije igrao u Premijer ligi.

Saragosa je poražena od Malage minimalnim rezultatom, a Stefan Babović nije dobio šansu sa klupe da debituje u Primeri. Ivan Obradović još uvek se oporavlja od povrede.

Nakon što je protiv Levantea u ponedeljak ostvario drugu pobedu, Valjadolid Miroslava Đukića poražen je u Bilbau u nedelju. Antonio Rukavina oba meča igrao je 90 minuta.

Italija i Nemačka

Željko Brkić nije pomogao Udinezeu da na penale prođe Braga u kvalifikacijama za LŠ, da bi potom u nedelju zaradio crveni karton napravivši penal protiv Juventusa već u 12. minutu. Dušan Basta oba meča igrao je po 90 minuta. Boško Janković zatresao je mrežu Katanije sjajnim udarcem u finišu utakmice, ali nije uspeo da spreči poraz Đenoe od 3:2.



Dejan Stanković nije bio u timu Intera u porazu od Rome u derbiju sa 3:1. Alen Stevanović igrao do 72. minuta u pobedi Torina nad Peskarom 3:0. Fiorentina je poražena u Napulju 2:1, Nenad Tomović je debitovao žutim kartonom, dok je Adem Ljajić igrao poslednjih 20 minuta za Violu čiji je poraz ublažio Stevan Jovetić. Nenad Krstičić igrao poslednjih 20 minuta u pobedi Sampdorije nad Sijenom 2:1.

U Bundesligi, šampion Borusija Dortmund igrala je samo 1:1 sa Nirnbergom gostima, dobro igrao Neven Subotić. U debaklu Štutgarta od Bajerna (6:1) nije učestvovao Zdravko Kuzmanović, dok u timu Hamburga koji je poražen u Bremenu nije bilo Gojka Kačara, ni nepoželjnog Slobodana Rajkovića.

Frnacuska, Holandija i Belgija

Milan Biševac odigrao ceo meč protiv bivšeg kluba Valensijena koji je dao dva gola, ali je poražen od Olimpika u Lionu 3:2. Pavle Ninkov sedeo je na klupi Tuluza.

Milan Jovanović nije igrao u pobedi Anderlehta nade AEL-om i plasmanom u Ligu šampiona, ali je bio strelac u remiju protiv Genka od 2:2. Bojan Jorgačević primio je dva gola, ali je Klub Briž dobio derbi protiv Standarda iz Liježa sa 4:2.



Dušan Tadić ovaj put nije bio strelac u pobedi Tventea, dok je Filip Đuričić promašio penal u remiju Herenvena i Ajaksa 2:2. Miralem Sulejmani vratio se u tim "kopljanika", ali je sa klupe pratio meč.

Rusija i ostali...

Moskovski CSKA neočekivano eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je u Premijer ligi slavio u Krasnodaru minimalnim rezultatom. Zoran Tošić igrao je do 66. minuta.

Marko Lomić igrao je 90 minuta u remiju Dinama protiv Štutgarta (1:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok je u novom porazu u Premijer ligi, 2:1 od Kubanja igrao do 70 minuta. Aleksandar Luković nije bio ni na klupi u pobedi Zenita u Saransku nad Mordovijom.

Nemanja Matić odigrao je drugo poluvreme u kojem je Benfika slomila otpor Nasionala. Milan Vilotić postigao prvi od dva gola Graspersa u pobedi nad Lozanom. On je posle kornera sa desne strane sjajno skočio na drugoj stativi i zakucao loptu u mrežu.



Marko Pantelić igrao samo dva minuta u pobedi Olimpijakosa nad Levadijakosom 4:0, dok Ljubomira Fejse nije bilo u timu. Nemanja Mitrović, Mađar srpskog porekla postigao je jedan od tri gola u pobedi Videotona.

Miloš Ninković nije bio u timu Dinama koji je izgubio u velikom ukrajinskom derbiju od Šahtjora 3:1. Neftči Saše Stamenkovića napravio je veliko iznenađenje eliminisavši APOEL čime se prvi put u istoriji azerbejdžanskog fudbala našao u grupnoj fazi Lige Evrope. Tamo će mu rival biti i Partizan.

Gol u Poljskoj postigao je Ivica Iliev, ali je njegova Visla poražena 3:1. Marko Markovski doneo je minimalnu pobedu Ksantiju protiv AEK-a u Grčkoj, dok je u Slovačkoj povremeni reprezentativac Marko Milinković bio strelac u pobedi Slovana iz Bratislave.



U turskoj ligi srpski trio nije mnogo pomogao Genčerbirliju, Duško Tošić i Radosav Petrović su bili starteri, dok je Dejan Lekić ušao kao rezerva u remiju svog tima sa Ordusporom 1:1.

Među strelcima su se našli još Pavel Popara za sofijsku Slaviju u Bugarskoj, te Milan Perić za Ferencvašoš iz penala u Mađarskoj. Milan Nikolić učestvovao je golom u pobedi Luftetarija u Albaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve