Nova vest
Fudbal

Petak, 31.08.2012.

19:12

Stamenković: Ne bojimo se nikoga

Bivši golman Crvene zvezde, sada član Nefčija Saša Stamenković rekao je za B92 da se raduje duelima sa Interom u Ligi Evrope.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Samenković je dodao da je italijanski predstavnik favorit u H grupi, a da će se ostala tri tima boriti za drugu poziciju.

„Prvo što sam video je da smo dobili evropskog velikana Inter iz Milana, a ostale tri ekipe mi, Partizan i Rubin borićemo se za drugo mesto u grupi. Mislim da je veliki favorit u grupi Inter“, bio je prvi komentar prvog golmana Nefčija.

Već nekoliko godina unazad azerbejdžanski fudbal je u velikom usponu, ulaže se dosta novca, a sada je jedan klub iz te zemlje uspeo i da obezbedi plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Nefči je u plej-ofu izbacio prošlogodišnjeg četvrtfinalistu Lige šampiona APOEL i to pobedom u gostima od 3:1.

„Pa još odavno se ulaže u azerbejdžanski fudbal dosta, samo što to ljudi u našoj zemlji ne znaju. Ove godine je to dalo rezultata. Mislim da nije mala stvar izbaciti APOEL koji je pre pet meseci igrao četvrtfinale Lige šampiona.“

Stamenković je iz Zvezde u Azerbejdžan otišao pre godinu dana, prošlog leta imao je prilike da igra protiv zagrebačkog Dinama, a sada će ponovo braniti protiv Partizana. Njega međutim najviše raduju dueli protiv Intera koji će biti najveći klub protiv kojeg će Nefči igrati. Do sada je prvak Azerbejdžana igrao protiv Crvene zvezde, CSKA iz Moskve i Anderlehta. U sva tri navrata su ispadali, ali je samo Zvezda uspela da slavi u Bakuu. Nefči u ovom veku nema nijedan evropski poraz na svom terenu, na 14 mečeva zabeležili su devet pobeda i pet remija.

„Prvi duel koji mi je zapao za oko je sa Interom iz Milana. Mi u svaku utakmicu ulazimo isto, prva nas čeka za tri nedelje u Beogradu. Doći ćemo da se nadigravamo i da pokažemo da nismo slučajno ušli u Ligu Evrope. Nikome ne pretimo ali nemamo razloga nikoga ni da se bojimo.“

Iako je njegov tim u četvrtak uveče zabeležio veliko pobedu Saša Stamenković je imao pomešana osećanja nakon što je saznao za šokantnu eliminaciju Crvene zvezde u Bordou.

„Naravno da sam pratio Zvezdu. Koga ću da pratim ako neću moju Zvezdu. Posle utakmice smo duže ostali na stadionu zbog problema sa navijačima, kada smo stigli u hotel na zajedničkoj večeri devojka mi je javila da je Zvezda postigla gol u 90. minutu i u tim trenucima sam se obradovao, čak sam i drugovima iz kluba govorio da Zvezda ide u Ligu Evrope. Međutim, za tri minuta mi je stigla druga poruka pa mi je večera presela.“

Stamenković odlično poznaje Bobana Bajkovića i ističe da ne bi trebalo kriviti golmana crveno-belih za neuspeh u Franucskoj.

„Ne treba nikome zameriti, to su sve mladi momci. Videlo se na kraju koliko im je teško palo. Mislim da za Crvenu zvezdu nema zime sa ovakvim pristupom, sa ovakvom igrom i sa najboljim mladim trenerom u Srbiji.“

Bivši golman Napretka i Zvezde započinje drugu sezonu u Nefčiju.

„Što se mene tiče, već sam se navikao godinu i više dana sam ovde. Ponavljam, malo toga se zna u Srbiji o azerbejdžanskom fudbalu, dosta se ulaže i ove godine se isplatilo. Prvi put jedan azerbejdžanski fudbalski klub je ušao u grupnu fazu i to je ovde ispraćeno kao istorijski uspeh", rekao je Stamenković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve