Nova vest
Fudbal

Petak, 31.08.2012.

14:14

Ilić za B92: Cilj je proći dalje

Kapiten Partizana kaže posle žreba za Ligu Evrope da njegova ekipa ne spada u favorite ali i da će igrati "sa ponosom".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Vermezović smatra da je rano za izjave o tome da li Partizan može dalje ali da je "plasman u Ligu Evrope" razlog za zadovoljstvo.

Partizanu predstoje dueli sa Interom, Rubinom i Nefčijem.

"Imamo jednog atraktivnog protivnika kakav je Inter, jednu veoma ozbiljnu ekipu, Rubin iz Kazanja, i jednu ekipu sa kojom možemo da se nosimo, a to je Neftči. Sve u svemu, velike ekipe su bile u opticaju, ne mogu da budem ni prezadovoljan ni nezadovoljan. Tako je kako je," bio je prvi komentar kapitena Partizana Saše Ilića.

I pored toga što Partizan ne spada u red favorita u Ligi Evrope Ilić razmišlja sasvim sportski.

"Cilj nam je sigurno, ako možemo to da uradimo, da budemo prvi ili drugi u grupi. To je primarni cilj, ali je to teško. Probaćemo da igramo protiv svake ekipe pa kako krene," rekao je Ilić posle žreba.

"Od prve utakmice, ukoliko budemo imali sreće i ako podignemo igru na neki viši nivo, to možemo i da očekujemo. Nismo ekipa koja može sebe da predstavi favoritom, sa kim god da igramo, već smo autsajderi. Imamo određeni ponos, što je i normalno, i trudićemo se da što skuplje prodamo kožu".

Vermezović: Grupa dobra, trebaće nam sreće

Trener Partizana Vladimir Vermezović nije hteo da prognozira ishod predstojećih utakmica Lige Evrope.

"Nema lakih protivnika, to je sigurno. Grupa je jako dobra. Trebaće nam malo i sreće. Ovo su utakmice u kojoj će igrači sigurno steći neophodno iskustvo za ono što ih čeka dalje. Sigurno je i da našim protivnicima neće biti lako, jer ćemo sada mnogo opuštenije ulaziti u mečeve", rekao je Vermezović.

Trener 'crno-belih' je ponovio da je njegovoj ekipi i dalje prioritet domaće prvenstvo.

"Ne bih se zaleteo sa izjavama o tome da li ćemo proći grupu. Zavisi od mnogo stvari, rasporeda, od toga kako ćemo igrati, ali protivnika lakog nema, mi smo zadovoljni time što smo ušli u 80 najboljih ekipa na kontinentu. Neće biti lako, to je sigurno", kazao je Vermezović.

Takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope počeće 20. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve