Nova vest
Fudbal

Subota, 25.08.2012.

12:22

„Praznim tribinama ubijamo fudbal“

Predsednik Jagodine Goran Milanović ne slaže se sa odlukom Disciplinske komisije FSS da kazni Novi Pazar sa dve utakmice bez prisustva publike.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Milanović je, inače, ujedno i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

„Ovakvom kaznom uskratili smo fudbalu ono što je u njemu najznačajnije – navijače“, stoji u pisanoj izjavi Milanovića.

Ovakve kazne su propast za srpski fudbal i one više ne smeju biti izricane. Hitnom izmenom propisa mora se izbrisati mogućnost da Disciplinska komisija izriče mere koje su direktno usmerene protiv razvoja fudbala u Srbiji“, navodi se u izjavi, „Mi u klubovima i Savezima izginusmo u traženju rešenja kako i na koji način da dovedemo gledaoce na stadion, a onda ovakvim odlukama, i sebe i fudbal ubijamo“.

Milanović je ocenio da veliki deo fudbalske javnosti ne podržava takve mere, iako u isto vreme traži od FSS i Zajednice klubova da obezbede nesmetan i bezbedan odlazak na utakmice i spreče divljanje malih grupa navijača kojima sigurno nije mesto na fudbalskim stadionima.

U nedostatku rešenja pribegava se najnepopularnijem i najgorem rešenju, igranju bez publike, čime se i onako već posrnulom srpskom fudbalu zadaje završni udarac“, ističe Milanović, „Zajednice klubova i klubovi moraju da nađu način kako će da organizuju utakmice ili da ne igramo fudbal“.

Novi Pazar je kažnjen zbog navijačkih nereda na startu šampionata protiv Radničkog iz Niša, pa će pred praznim tribinama odigrati nedeljni derbi trećeg kola protiv Crvene zvezde i meč petog kola protiv Spartaka, 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve