Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.08.2012.

23:04

Seltik i Dinamo na korak od LŠ

Fudbaleri kijevskog Dinama i škotskog Seltika napravili su veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvim mečevima plej-ofa Dinamo je savladao Menhengladbah u Nemačkoj sa 3:1, dok je Seltik bio bolji od Helsinborga u Švedskoj sa 2:0.

U preostalim duelima odigranim u utorak rumunski Kluž je posle preokreta slavio u Švajcarskoj protiv Bzela sa 2:1, a Kopenhagen je sa minimalnih 1:0 savladao Lil kod kuće.

Kijevski Dinamo odigrao je sjajan meč u Nemačkoj i potpuno je iznenadio favorizovanog domaćina, iako je počelo golom Menhengladbaha u 13. minutu (Ring). Izjednačio je 15 minuta kasnije Mihalik, a prednost gostima na poluvremenu doneo je u 36. minutu Jarmolenko.

Konačan rezultat devet minuta pre kraja postavio je De Jong autogolom. Srpski reprezentativac Miloš Ninković bio je u startnoj postavi, odlično je odradio svoj deo posla i zamenjen je 12 minuta pre kraja.

Samo nekoliko dana nakon što je došao u Helsinborg na pozajmicu Piroćanac Nikola Đurđić našao se u startnoj postavi protiv Seltika, ali nije mogao da pomogne svojim saigračima. Škotski šampion je za vikend potpuno razočarao protiv Ros Kauntija, ali je u Švedskoj zabeležio veoma važnu pobedu. Golove su postigli Komons u drugom i Jorgos Samaras u 75. minutu utakmice.

Pobedu u gostima ostvario je i rumunski Kluž protiv Bazela. Domaći tim na poluvremenu je vodio nakon pogotka Štrelera u 44. minutu, izjednačio je Sugu u 66. a isti igrač je i doneo pobedu pet minuta kasnije.

Revanš mečevi igraju se za nedelju dana.

LŠ, plej-of:

Spartak – Fenerbahče 2:1
Bazel – Kluž 1:2
Kopenhagen – Lil 1:0
Helsinborg – Seltik 0:2
Menhengladbah – Dinamo Kijev 1:3

sreda:
AEL – Anderleht
BATE – Ironi Kirjat
Braga – Udinese
Dinamo Zagreb – Maribor
Malaga – Panatinaikos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve