Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.08.2012.

19:56

Odjeci anšlusa u austrijskoj ligi

Dramatična utakmica između Admire i Red Bul Salcburga, u petom kolu austrijske Superlige, dobila je epilog na sudu.

Izvor: B92, Wiener Zeitung

Autor:B92, Wiener Zeitung

Default images

Posle meča završenog 4:4 sukobili su se treneri Ditmar Kibauer i Rodžer Šmit, red je uspostavila policija, a oba trenera platiće kazne.

Kibauer će platiti 1500, a Šmit 800 evra zbog sukoba koji se zadržao na verbalnom. Glavna tema svađe bila je lingvistika, preciznije dijalektologija nemačkog jezika.

Šmit, koji je Nemac iz doline Rajne, bio je nazodovoljan jer Kibauer konstantno prigovara pomoćnom sudiji dijalektom koji se koristi u pokrajini Burgenland, na krajnjem istoku Austrije.

Mislio sam da se u Austriji govori nemački”, uvredio je rivala Šmit.

U Austriji je sasvim uobičajeno koristiti razne dijalekte. Ja Nemce poštujem i očekujem da i oni pokažu poštovanje”, odgovorio je Kibauer. “I tako u ekipi ima toliko stranaca, kako li se sporazumeva sa njima”, našalio se on.

Posle pet kola šampion Red Bul je treći, a Admira šesta u desetočlanoj Superligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve