Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.08.2012.

14:17

Janković: Čeka nas veliki posao

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković imenovan je za novog trenera Crvene zvezde i na toj funkciji nasledio je Roberta Prosinečkog.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prosinečki je u ponedeljak ujutro odlučio da napusti ’crveno-bele’, a dogovor sa Jankovićem je postignut u poslednja 24 sata i on je potpisao ugovor na dve godine.

Janković će, pored funkcije trenera Crvene zvezde, i dalje voditi mladu reprezentaciju Srbije.

Mnogo je raznih emocija u meni, neke je teško opisati. Vraćam se u Crvenu zvezdu posle četiri godine, činjenica da me je klub pozvao u teškom trenutku je lična satisfakcija za mene. Tu sam zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije, Tomislavu Karadžiću, Aleksandru Lakoviću, koji su izrazili želju da na ovaj način pomognu Zvezdi“, rekao je Janković u prvom obraćanju medijima na početku svog drugog mandata u Crvenoj zvezdi.

Novi trener ’crveno-belih’ istakao je da je veliku ulogu u odluci da se vrati na „Marakanu“ imalo to što mu je dozvoljeno da nastavi da vodi mladu reprezentaciju.

Nisam mogao da napustim te momke. Nasleđujem ekipu Crvene zvezde koju je selektirao Robi, koji je moj prijatelj, i sebe doživaljavam kao naslednika njegove energije i povećenosti i pripadnosti Zvezdi. Delikatan je momenat, pred utakmice sa Bordoom i Novim Pazarom. Očekuje nas veliki posao, ja, kao veliki radnik, jedva čekam prvi trening“, dodao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve