Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.08.2012.

21:17

Venger: Morali smo da ga prodamo

Menadžer Arsenala Arsen Venger istakao je da je klub morao da proda svog najboljeg igrača Robina van Persija Mančester junajtedu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Holanđanin je pre nekoliko meseci odlučio da ne produži ugovor sa "tobdžijama", pa je londonski tim morao da ga proda kako bi zaradio nešto na prvom strelcu Premijer lige.

"Nikada nije lepo izgubiti kvalitetnog igrača ali mu je preostalo samo godinu dana odgovora, tako da nismo imali izbor. Već smo našli zamenu za njega, stigli su Žiru i Podolski koji je i stigao kao zamena za njega".

29-godišnji Van Persi će u naredna 24 časa kompletirati transfer u Mančester junajted vredan 30 miliona evra.

"Više bih vodeo da smo ga prodali u inostranstvo, u PSŽ na primer, pre nego Mančester junajtedu. To što smo pojačali konkurenta je novi minus za nas. Ali nismo mogli to da izbegnemo", dodao je Venger.

Razočaran odlaskom Van Persija je i bivši golman Arsenala Vilson, koji je ipak zadovoljan finansijskom stranom transfera.

"Razočaran sam, možda pomalo i ljut, jer je Robin postao kapiten i uradio fantastičan posao. Slušao sam kako je govorio o ponosu što je kapiten Arsenala, da bi samo godinu dana kasnije jedan veliki klub zamenio drugim. Držaću se tradicionalnog: 'Kralj je mrtav, živeo kralj', hvala Robine i doviđenja", istakao je Vilson koji je našao i dobru stranu ovoga transfera.

"Ovo je očigledno dobar posao Arsenala. Prodali su 29-godišnjeg fudbalera sa istorijom čestih povreda za 30 milion evra što je zaista neverovatno. To je sjajan posao", istakao je Vilson koji jedva čeka da vidi koga će Venger sada da kupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve