Nova vest
Fudbal

Subota, 11.08.2012.

20:20

'Sedmica' Partizana na startu

Fudbaleri Partizana ubedljivo su započeli odbranu titule šampiona države pobedivši na domaćem terenu BSK sa 7:0 (1:0).

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Posle prvih 45 minuta Partizan je vodio sa 1:0, a gol je postigao Ivan Ivanov u 25. minutu.

Na startu drugog poluvremena golove su postgli Ilić u 47. i Zubija u 48. minutu. Na 4:0 povisio je Nikola Ninković osam minuta kasnije. Do 5:0 Partizan dolazi preko Šćepovića u 74, a deset minuta kasnije Lazar Marković postiže gol za 6:0. Konačan rezultat postavio je Vladimir Stojković iz penala u 90. minutu.

U subotu su pobede ostvarili Novi Pazar, Sloboda, Donji Srem i Jagodina, dok je u petak na premijeri pobedu zabeležio i Rad.

Partizan je od samog početka krenuo sa ofanzivnom igrom, ali su prvi udarac ka golu uputili gosti, preko Živkovića u petom minutu, a golman Stojković je bio siguran.

'Crno-beli' su prvu priliku imali preko Aksentijevića u sedmom minutu. Mladi fudbaler je pokušao da asisitira Zabiji, ali protivnički igrač u poslednjem minutu izbacuje loptu u korner.

U nastavku su šanse za domaće imali Kamara i Zabija. Napadali su i gosti, ali bez ozbiljnije prilike.

Partizan dolazi u vođstvo u 25. minutu, a strelac je Ivanov. Lazar Marković je centriraro sa leve strane i pogodio bugarskog fudbalera, koji je bez problema glavom savladao golmana Kovačevića.

Do kraja poluvremena 'crno-beli' su imali još nekoliko prilika da uvećaju prednost, preko Aksentijevića i Markovića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Partizan je furiozno krenuo drugo poluvreme i za samo dva minuta postigao dva gola. Prvo je Saša Ilić u 47. minutu nakon kornera poslao loptu u gol, a zatim je Zabija posle dubinskog pasa Markovića, izašao je sam ispred golmana i lako ga savladao za 3:0.

Trener Vladimir Vermezović napravio je prvu izmenu u 52. minutu. Umesto Saše Ilića u igru je ušaso Nemanja Tomić. Ubrzo nakon toga prva izmena i u ekipi BSK-a. Izašao je Petrović, a ušao Simović.

Na 4:0 povisio je Nikola Ninković u 66. minutu, sa 18 metara po zemlji.

Umesto Zabije, u 68. minutu, u igru je ušao Stefan Šćepović.

Posle dužeg vremena šansu da umanje zaostatak imali su Borčani. Đukić je dobio pas po zemlji sa strane i sa 5 metara prebacio gol ispred Stojkovića. To je Partizan uspeo da kazni preko Stefana Sćepovića u 74. minutu, nakon kornera koji je izveo Nemanja Tomić.

Svoj ’golgeterski post’ prekinuo je Lazar Marković, koji je nakon pasa Volkova u 84. minutu doveo Partizan do ubedljivih 6:0.

U 90. minutu penal za Partizan posle pasa Marković Lazara ka Marković Saši, Stamenković skida loptu rukom sa gol linije, a penal realizuje Vladimir Stojković. Stamenković dobija crveni karton.

Sastavi:

Partizan: Stojković, Aksentijević, Volkov, Miljković, Ivanov, Kamara, Lovre, Ilić (Tomić 52'), Ninković, Zabija ( S. Šćepović 68') , L. Marković.
Klupa: Petrović, Stanković, Tomić, S. Šćepović, S. Marković, Knežević, Mitrović

BSK: Kovačević, Milošević, Stamenković, Gegić, Čelebić, Petrović (Simović 58'), Nuhi, Jovanović (Ćesarević 66'), Savković, Živković, Đukić (Đurđević 81').
Klupa: Grujičić, Anđošić, Simović, Bulatović, Đurđević, Ćesarević, Planić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve