Nova vest
Fudbal

Petak, 10.08.2012.

21:52

Vojvodina zvanično uložila žalbu

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su od bečkog Rapida u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope posle spornih sudijskih odluka.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Vojvodina je u Novom Sadu slavila sa 2:1, dok je u Beču Rapid pobedio sa 2:1, pošt je u 91. minutu dosuđen penal za Bečlije.

U obe utakmice Rapid je postigao golove u 97. minutu.

Žalbu Vojvodine prenosimo u celosti.

"FK Vojvodina smatra da je drastično oštećena odlukom glavnog sudije Roberta Maleka da u prvoj minuti nadoknade vremena (90+1) izmisli penal za SK Rapid Beč.

Igrači, navijači i uprava FK „Vojvodina“ smatraju da je gospodin sudija namerno dosudio nepostojeći kazneni udarac da bi eliminisao FK „Vojvodina“ iz daljeg takmičenja za Ligu Evrope.

Molimo Vas da pokrenete istragu i utvrdite iz kakvih motiva je gospodin Malek dosudio nepostojeći penal, što je u suprotnosti sa Pravilima fudbalske igre.

Po kom kriterijumu je start domaćeg fubalera okarakterisao kao žuti karton, a za isti takav start igraču FK „Vojvodina“ dodelio crveni karton.

FK Vojvodina se pita da li je moguće da na jednoj utakmici pod okriljem UEFA domaći tim ubacuje lopte sa svoje klupe u teren u tri navrata, da bi time sprečio gostujući tim da igra, a sudija to propušta bez ikakve opomene.

FK Vojvodina je još u svežem sećanju 2009. Godina, i ista zemlja, isti grad, a protivnik FC Austrija, utakmica koju je FK Vojvodina izgubila sa 4 : 2, a sudio je gospodin Oleg Orjehov (Ukrajina), koji je nakon te utakmice odlukom Vaših organa suspendovan, jer je priznao da je učestvovao u nečasnim radnjama nameštanja utakmice, a zanimljivo je da na toj utakmici u poslednjem minutu nije svirao klasičan penal za FK „Vojvodina“ koji bi je odveo u play off Lige Evrope.

Bilo bi dobro da proučite i biografiju gospodina Roberta Maleka iz koje ćete videti neke stvari zbog kojih ne bi trebalo da se bavi sudijskim poslom. Insistiramo da hitno sprovedete istragu o suđenju gospodina Roberta Maleka na utakmici SK Rapid – FK „Vojvodina“ i da date šansu klubovima iz malih zemalja da imaju pošteno suđenje. Morate znati da i FK Vojvodina koja živi u siromašnoj zemlji Srbiji ulaže mnogo novca u razvoj fudbala, a vi kao krovna organiacija fudbala u evropi morate to da cenite.

O sramnom deljenju „fudbalske pravde“ obavestićemo FIFA i poljsku fudbalsku federaciju.

U nadi da ćemo dobiti Vaš odgovor na našu žalbu,

Srdačno Vas pozdravljamo.

UO FK Vojvodina"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve