Nova vest
Fudbal

Petak, 10.08.2012.

21:15

Rodžers doveo i Alena u Liverpul

Novi menadžer Liverpula Brendon Rodžers doveo je na „Enfild“ još jednog svog bivšeg igrača – Džoa Alena.

Izvor:

Autor:

Default images

Doskorašnji fudbaler Svonsija i reprezentativac Velsa je sa Rodžersom sarađivao upravo u velškom klubu.

I prvo pojačanje Liverpula Italijan Fabio Borini igrao je sa Alenom u Svonsiju u vreme kada je Rodžers bio menadžer. Borini je uspešno debitovao u dresu Liverpula pošto je u meču kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope sa beloruskim Gomelom postigao efektan gol.

Liverpul je Svonsiju za Alena platio oko 15 milona funti, a Alen je sa petostrukim prvakom Evrope potpisao višegodišnji ugovor.

„Kada pogledam igrače i stručni šta i svakako navijače mislim da imamo sve što je neophodno da budemo uspešni. Nadam se da će u biti deo sjajnih godina koje su pred Liverpulom.“

Alen je istako da ne sumnja da će Liverpul sa menadžerom Rodžersom pobeđivati.

„Imam veliko poverenje u Brendona Rodžersai mislim da će on doneti uspehe Liverpul i on je jedan od razloga zašto sam ovde. Želeo sam da budem deo ovog projekta, njegovog projekta i stvarno imam dobar osećaj da će klub u narednim sezonama biti sve jači i jači“.

Alen je debitovao za Svonsi kao 17-godišnjak u meču Lige 1 sa Blekpulom, rezultat je bio 6:3. Alen je bio član reprezentacije Velike Britanije na Olimpijskim igrama.

U sezoni 2011/12. Alen je bio jedan od najboljih igarča sredine terena kada se pogleda broj preciznih pasova. 22-godišnji Velšanin je imao 350 pasova više od najboljeg u Liverpulu (Adam) uz preciznost od 91%.

Liverpul u prvom kolu Premijer lige 18. avgusta gostuje Vest Bromvič Albionu. U petak je Liverpul napustio Kreg Belami koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Kardifom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve