Nova vest
Fudbal

Petak, 10.08.2012.

18:40

JSL: Pobeda Rada na premijeri

Počela je sezona 2012/2013. u Jelen Superligi, a na premijer Rad je savladao kragujevački Radnički sa 2:0 na Banjici.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Građevinari" su prvi gol postigli u 31. minutu preko Predraga Luke, a u prvih pola sata meča oba tima su pogađala okvir gola, tačnije prečku.

U drugom delu Rad je potpuno kontrolisao meč, a pobedu je potvrdio pola sata pre kraja golom Gorana Čaušića. Pet mečeva igra se u subotu kada Partizan počinje odbranu titule protiv BSK-a, Vojvodina i Sederevo igraju u nedelju, a odložen je duel Javora i Zvezde.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći u drugom minutu preko Kojića koji se oslobodio čuvara u kaznenom prostoru ali je šutirao pored gola.

Pet minuta kasnije Rad je imao najbolju šansu, Uroš Vitas je sa 25 metara iz slobodnog udarca gađao rašlje, ali je Čančarević uz pomoć prečke spasao gol.

Deset minuta kasnije i Radnički je prvi put opasno zapretio, ali je takođe pogodio samo okvir gola. Mutavdžić je sjajno proigrao u kaznenom Spelevića koji je bio sam na levoj strani, ali je njegov snažan udarac završio na prečki.

Na isteku 30. minuta igre Rad je imao novu dobru šansu, Perović je skoro stigao do Čančarevića, pokušao je da proigrao saigrače u sredinu, lopta stiže do Gnjatića, ali nije bilo promene rezultata.



Međutim, samo minut kasnije Rad je poveo 1:0. Ponovo je Perović pokrenuo akciju, pronašao je Predraga Luku koji je izbegao ofsajd i sa 16 metara savladao Čančarevića.

Drugo poluvreme počeo je sa po jednom šansom na obe strane, Kojić je pretio Radničkom, a Spalević Radu, ali nije bilo promene rezultata.

Pola sata pre kraja Rad je duplirao rednost na 2:0. Kojić je počeo akciju na desnoj strani, oslobodio se čuvara i sa korner linije ubacio loptu na drugu stativu gde je Čaušić sa 7-8 metara pogodio mrežu.

U narednih desetak minuta Rad je kontrolisao igru i pretio napadima sa krilnih pozicija, ali Luka, Perović i Čaušić nisu ponovo savladali Čančarevića.

I poslednju šansu na meču imali su "građevinari", ali je udarac Čaušića sa ivice kaznenog prostora u korner izbacio golman Radničkog.

Jelen Superliga, 1. kolo:
Rad - Radnički 1:0 (1:0)
Luka 31, Čaušić 61

Rad: Kljajić, Pantić, Antić, Ćirković, Vitas, Čaušić, Pršo (Jovanović), Gnjatić, Luka (Mrkela), Perović, Kojić (Stojiljković)

Radnički 1923: Čančarević, Pavlović, Ristić, Tintor, Rosić, Obrovac (Đuričković), Mutavdžić, Svojić (Pejčić), Milošković (Varjačić), Simović, Spalević

subota:
17.30 Jagodina - Hajduk
17.30 OFK Beograd - Donji Srem
17.30 Sloboda - Spartak ZV
17.30 Novi Pazar - Radnički Niš
20.00 Partizan - BSK
odloženo Javor - Crvena zvezda

nedelja:
18.30 Vojvodina - Smederevo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve