Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2012.

20:12

Zvezda "nosi" nulu na Kipar

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bez golova sa kiparskom Omonijom, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crveno-beli" su imali inicijativu protiv Omonije, ali osim nekoliko polušansi posle prekida i samo jednog šuta u okvir gola, nisu ozbiljnije zapretili gostima.

Sa druge strane, Omonija je svesno došla da odigra 0:0, pokušala iz kontri da ugrozi Bajkovića, ali osim sjajne prilike u petom minutu nije ništa pokazala. Revanš meč igraće se za sedam dana u Nikoziji.

Debi u "crveno-belom" dresu igrao iskusni defanzivac Milan Jovanović koji je dobio šansu umesto Jovana Krnete. Dva tima igrala su pre 11 godina upravo u kvalifikacijama za LŠ, u Beogradu je bilo 2:1, a na Kipru 1:1. Na "Marakani" je bilo 26.930 navijača koji su sa severa poslali jasnu poruku: "Samo se borite za te boje dve".

Zvezda je kontrolisala loptu na startu meča, dva puta je pokušala preko desne strane i tandema Lazović-Vešović, ali nije bilo rezultata. Omonija je delovala kao da će čekati grešku rivala i iz kontre čekati svoju šansu.

Upravo to se dogodilo već u petom minutu, posle napada sa desne strane, loptu je na drugoj stativi dobio usamljeni Alveš, ali je na vreme uklizao Mijailović i izblokirao šut. Samo nekoliko minuta kasnije gol Zvezde je morao da spašava i Bajković, pošto je Hristofi prošao pored čuvara i šutirao.

U nastavku meča Kiprani su uspostavili ravnotežu na sredini terena, ali nisu srljali u napad. Sa druge strane, "crveno-beli" nisu uspevali da probiju liniju gostiju i stignu do kaznenog prostora. Domaćin je nekoliko puta pokušao iz prekida, ali ni jedan centaršut nije bio dovoljno upotrebljiv da se ugrozi golman gostiju Leoni.

Tek je korner u 25. minutu doneo malo uzbuđenja među navijače "crveno-belih", ali je volej Maksimovića završio daleko od gola Kiprana. Sjajnu šansu Zvezda je imala dva minuta kasnije.

Vešović je odlično prošao po desnoj strani, ali je njegov snažan centaršut na drugu stativu iznenadio Milunovića koga je lopta pogodila u glavu. U ovom periodu meča Zvezda je dominirala, ali su gosti sa Kipra odolevali napadima koji su uglavnom išli po desnoj strani.

Posle desetak minuta mirne igre, Zvezda je ponovo zapretila posle centaršuta sa desne strane, ali je udarac Milunovića glavom otišao preko gola.

Inicijativa Zvezde u finišu nije se isplatila, Omonija je disciplinovanom igrom u odbrani sačuvala gol u prvom poluvremenu, sve do poslednjeg minuta nije pretila golu Bajkovića, ali je ipak imala šansu u poslednjem minutu posle greške Mladenovića. Bajković je ipak bio oprezan prilikom šuta Hristofija.

Istu sliku videli smo u prvih desetak minuta drugog poluvremena. Zvezda je imala inicijativu uz neospešne pokušaje preko centaršuteva, dok su Kiprani čuvali rezultat i čekali šansu iz kontri. U 55. minutu Omonija je prvi put zapretila u drugom delu. Lopta je stigala do Margase na levu stranu, ali se on predugo nameštao pa je izbolokiran.

Kiprani su u nastavku tog napada dobili slobodan udarac, a potom i korner sa leve strane. Međutim, Maksimović je otklonio opasnost pa je nastavljena borba između dva šesnaesterca. Kiprani su postepeno postajali sve opasniji, a u 60. minutu Bajković je morao da interveniše posle dobrog šuta Asisa sa 17-18 metara po zemlji.

U sledećem minutu Zvezda je ponovo pokušala posle kornera, ali osim malo gužve u petercu nije bilo većeg uzbuđenja. U 63. minutu "crveno-beli" su konačno neško odigrali i kroz sredinu, Dimitrijević je sjajno proigrao Milunovića, ali je napadač Zvezde loše primio loptu i propala je dobra prilika.

Zvezda je imala dobru situaciju u 65. minutu. Posle faula Save Pavićevića imala je 'skraćeni korner' sa desne strane, ali centaršut Lazovića prema Kasalici na drugoj stativi nije prošao.

Deset minuta pre kraja Zvezda je imala najbolju šansu u drugom delu. Posle novog prekida, kornera sa desne strane, lopta je došla do Jovanovića na drugu stativu, ali je njegov šut izblokiran.

U finišu meča Zvezda je izvršila veliki pritisak na odbranu Kiprana, imala je nekoliko šansi posle prekida, ali nije uspela da ugrozi Leonija. Sa druge strane, Omonija je imala sjajnu kontru, ali centaršut nije stigao do gostujućih igrača.

U poslednjem minutu Zvezda je za revanš ostala bez Marka Vešovića koji je isključen zbog drugog žutog kartona.

Liga Evrope, 3. kolo kvalifikacija:
Crvena zvezda – Omonija 0:0 (0:0)

Crvena zvezda: Bajković – Mladenović, Jovanović, Maksimović, Vešović – Mijailović, Dimitrijević (Kadu 88'), Evandro – Milunović, Lazović (Milivojević 80'), Kasalica

Omonija: Leoni – Skaramocino, Pavićević, Danielson, Špungin - Asis (Aguiar 69'), Leandro, Marko – Margasa, Kristofi, Alveš

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve