Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2012.

17:56

Arsenal blizu tandema iz Španije

Uprava Arsenala blizu je dovođenja dva vezna igrača iz španske Primere, Santija Kasorle iz Malage i Nurija Sahina iz Real Madrida.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako je transfer 27-godišnjeg Kasorle zakomplikovan zbog finansijskih problema Malage, on će tokom vikenda ići na medicinske preglede. On je na tviteru napisao: "Sada sam igrač Arsenala!"

Sa druge strane, 23-godišnji Turčin će stići na jednogodišnju pozajmicu, ukoliko postigne dogovor sa "tobdžijama".

U severni London do sada su stigla dva napadača, Nemac Lukas Podolski iz Kelna i Francuz Olivije Žiru iz Monpeljea. Neizvesnost i dalje traje oko statusa najboljeg igrača tima Robina van Persija koji je odbio da produži ugovor koji ističe sledećeg leta. Jedan menadžer FIFA tvrdi da je već potpisao ugovor sa Juventusom.

Dolazak Kasorle postao je prioritet nakon što je postalo jasno da Džek Vilšer neće moći da igra do oktobra, zbog povrede zgloba. Španac je prošlog leta prešao iz Viljareala u Malagu, a bio je šampion Evrope sa "furijom" 2008. i ove godine.

Real je Sahina kupio od Borusije Dortmund takođe prošlog leta. Turčin je prvo imao velikih problema sa povredom, a posle nije uspeo da se ustali u tim Žozea Murinja. Preostalo mu je još pet godina ugovora sa timom "kraljevskim klubom".

Arsenal se nada da će oba posla definitivno završiti pre početka nove sezone, 18. avgusta protiv Sanderlenda na "Emiratima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve