Nova vest
Fudbal

Petak, 27.07.2012.

21:15

FA optužio Terija za rasizam

Iako ga je civilni sud oslobodio optužbi, Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je kapitena Čelsija Džona Terija za rasizam.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Teri se tereti da je 23. oktobra prošle godine u dvuelu Čelsija i KPR-a na rasističkoj osnovi verbalno vređao protivničkog igrača Entona Ferdinanda.

Istraga krovnog tela engleskog fudbala stavljena je na čekanje tokom policijske istrage istog slučaja, a uprkos oslobađajućoj presudi Vestminsterskog okružnog suda, FA je odlučio da pokrene vlastiti proces na temelju prikupljenih dokaza.

Iz FA su putem saopštenja istakli Teri uprkos optužnici ima pravo da igra za englesku reprezentaciju, a do 3. avgusta mora da se izasni po ovom pitanju.

Štoper Čelsija i "gordog Albiona" mirno je reagovao na novu optužbu i izdao kratku izjavu:

"Odbacujem sve optužbe i tražiću priliku da izađem pred komisiju na lično saslušanje", rekao je Teri.

Ključnim u ranijoj oslobađajućoj presudi civlnog suda, novinari koji su pratili suđenje, smatraju svedočenje Terijevog prijatelja i klupskog saigrača Ešlija Kola.

Tamnoputi fudbaler je svedočio da Teri nije rasista i da do ovog suđenja nikad nije trebalo da dođe. Premda je porodični prijatelj Ferdinandovih (Entovnov brat je štoper Mančester Junajteda Rio), Kol je stao na Terijevu stranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve