Nova vest
Fudbal

Subota, 14.07.2012.

22:21

„Kvalifikacije za LŠ problem“

Izbacivanje Glazgov Rendžersa u četvrtu ligu Škotske donelo je ekipi Madervela istorijsku šansu da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Međutim takva situacija ne raduje menadžera Stjuarta Mekola.

Madervel je osvojio treće mesto, dok su Rendžersi prošlu sezonu završili na drugom mestu, ali je potom usledio bankrot "policajaca".

Ekipa Madervela nikada nije igrala u elitnom evropskom takmičenju. Pet puta je igrala u Ligi Evrope, a jednom u nekadašnjem Kupu pobednika kupova.

"Ostali smo bez 10 igrača tokom leta, a doveli smo pet momaka iz našeg mladog tima. Definitivna odluka o sudbini Glazgov Rendžersa donesena je juče i stvarno ne znam da li ćemo sada imati i vremena i novca da dovedemo nekoga", kazao je Mekol, nekadašnji reprezentativac Škotske.

Zbog izbacivanja Rendžersa, očekuje se da će i ukupni prihodi ostalih škotskih premijerligaša od prava na televizijske prenose pasti za skoro 18 miliona funti.

"Da li će televizije kao što su Skaj ili ESPN odustati od prenosa utakmica škotske lige. Ako bude tako, svi klubovi će imati finansijske probleme", dodao je Mekol.

Madervel će takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona početi u trećem kolu (31. jul i 7. avgust).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve