Nova vest
Fudbal

Petak, 13.07.2012.

15:24

Rendžers u četvrtom rangu!

Fudbalski klub Rendžers iz Glazgova igraće od nove sezone u četvrtom rangu škotskog fudbala (Treća divizija), odlučila je Škotska fudbalska liga.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finansijski problemi doveli su do likvidacije najtrofejnijeg kluba Škotske, a reorganizovani tim nije primljen u Škotsku premijer ligu.

Zato je rukovodstvo SFL danas moralo da odluči u kom rangu će „policajci“ igrati od avgusta, drugom ili četvrtom. Menadžer kluba Ali MekKojst i velika većina navijača zalagali su se za odlazak tri ranga niže, što je na kraju i dogovoreno.

Rendžers je bankrotirao na kraju prošle sezone, zbog dugova većih od 134 miliona funti. Zbog toga je klub ugašen, a osnovan je drugi (Rangers newco).

SPL je velikom većinom glasala protiv njihovog ostanka u najvišem rangu (bazirajući odluku na prethodna dva primera – Gretni i Livingstonu, koji su u sličnim okolnostima premešteni tri ranga niže).

Tako je izvesno da narednih godina nećemo gledati najveći evropski gradski derbi – Old Firm.

Rendžers je 54 puta bio šampion Škotske, a sa ukupno osvojenih 115 velikih trofeja (titule, kupovi, liga kupovi i jedan Kup pobednika kupova) je najuspešniji klub na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve