Nova vest
Fudbal

Petak, 06.07.2012.

20:24

Remi Voše sa Kopenhagenom

Fudbaleri novosadske Vojvodine remizirali su prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Austriji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novosađani su igrali 2:2 (1:0) sa povremenim učesnikom Lige šampiona, danskim vicešampionom Kopenhagenom.

Vojvodina je povela u 20. minutu golom iz slobodnog udarca, da bi Danci napravili preokret u periodu od 64. do 73. minuta. Međutim, samo četiri minuta posle preokreta Kopenhagena, Novosađani su stigli do izjednačenja i remija.

Voša je u Bad Radensburgu povela preko Nemanje Bilbije koji je u 20. minutu levom nogom pogodio rašlje iz slobodnog udarca.

Šansu da Novosađani dupliraju prednost propustio je Abubakar Oumaru koji je nekoliko puta pobegao odbrani danskog tima, ali nije bio uspešan u završnici.

U nastavku je dominirao Kopenhagen koji je do izjednačenja stigao u 64. minutu preko Kornelijusa, dvometraša koji se driblingom oslobodio čuvara, a onda iskosa sa desne strane loptu poslao od stativu u gol.

Samo devet minuta kasnije Danci su preokrenuli. Rezervni golman Vojvodine Žakula je pokrešio prilikom ispucavanja, Absalosen je došao do lopte i sa 20 metara zatresao mrežu.

Ipak, samo četiri minute kasnije Voši su remi doneli rezervisti. Stevanović je prošao po desnoj strani, proigrao Smiljanića koji je loptu ubacio u šesnaesterac, a tamo je dočekao Bojović i postavio konačan rezultat.

Novosađani sledeći meč igraju već u subotu protiv ukrajinske Tavrije. U 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Vojvodina će 19. jula dočekati pobednika meča Suduva (Litvanija) - Daugava (Letonija) (prvi meč 0:1). U 1. kolu Jelen Superlige 11. avgusta Vojvodina će ugostiti Smederevo.

Vojvodina: Supić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Đurić, Rustemović (slomio nogu), Mitošević, Stevanović, Škuletić, Bilbija, Oumaru; Igrali još: Žakula, Milović, Karan, Smiljanić, Bojović, Ivanoić Ađuru, Šušnjar, Baletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve