Nova vest
Fudbal

Petak, 06.07.2012.

18:28

Partizan nadoknadio dva gola

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da ostvare pobedu i u petom kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji, ali nisu ni izgubili od Videotona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Mađarski vicešampion je imao dva gola prednosti na poluvremenu, ali su "crno-beli" u nastavku uspeli da nadoknade deficit i izbore 2:2.

"Crno-bele" je u prvom poluvremenu "razbio" srpski tandem, Nikola Mitrović je dva puta asistirao, a Nemanja Nikolić dva puta pogađao. Na startu drugog dela Dejan Babić je smanjio na 2:1, a deset minuta pre kraja Saša Marković je izjednačio evrogolom.

U timu Videotona su igrala tri bivša igrača Partizana, crnogorski golman Mladen Božović, te vezni igrači Nikola Mitrović i 18-godišnji Uroš Nikolić koji je ove godine prešao u Mađarsku. Član Videotona je i Nemanja Nikolić koji je rođen u Senti, ali je državljanin Mađarske.

Partizan ulazi u završni deo prirpema za početak nove sezone, a duel s Videotonom je bio prvu ozbiljnija provera. "Crno-beli" su ušli u maksimalni ritam rada sa dva treninga dnevno uz utakmice, ali od duela sa Mađarima kreće lagano osvežavanje ekipe i ’ulazak’ u takmičarsku formu.

Partizan je na prethodna četiri meča pobedio slovenački Aluminij 4:2, austrijske Viner Nojštad 3:1 i Pelau 3:0, te ukrajinsku Zarju 1:0, a posle Videotona preostaju još tri provere, 7. jula protiv Šturma u Gracu (17.30h), i dan pre povratka (10. jula) protiv moskovske Lokomotive u Slovenskoj Bistrici (17.30h).

Tok meča:

Već u sedmom minutu Partizan je imao veliku šansu da povede, ali je neuspešan bio Lazar Marković. Posle duplog pasa sa Jojićem, izašao je sam ispred golamana sa leve strane, ali je umesto šuta napravio lažnjak, a onda pokušao lobom, pa je stigal da interveniše odbrana.

U 20. minutuusledila je još jedna dobra akcija "crno-belih" u kojoj su Aškovski i Lazar Marković odigrali pas, ovaj drugi je proigrao brata Filipa koji izlazi sam pred Božovića, ali šutira preko gola.

Partizan je tačno na sredini poluvremena doživeo dvostruki problem - najpre se povredio Goran Lovre, a zatim je i primio gol: odličnu loptu poslao je Mitrović za Nikolića, koji je lako savladao Ilića.

Neposredno pre toga Partizan je imao sjajnu akciju, ali je dodavanje petom Lazara Markovića preko gola poslao Filip Marković. Samo nekoliko minuta kasnije Nikolić je mogao da duplira prednost, ali je njegov šut glavom odbranio Ilić.

U nastavku je Partizan imao kontrolu nad loptom, ali je u poslednjim trenucima prvog poluvremena ponovo loše reagovala odbrana. Mitrović je ponovo pronašao Nikolića koji je sjajno primio loptu na pet metara i opet savladao Ilića.

Vermezović je na poluvremenu napravio trostruku izmenu: izašli su Filip Marković, Knežević i Jojić, a ušli Aksentijević, Ilić Saša i Stefan Šćepović.

Već u drugom minutu nastavka Partizan je smanjio na 2:1. Ubačenu loptu na levoj strani je prohvatio Šćepović koji ju je prosledio u sredinu kaznenog do Markovića. Lazar je šutirao, a golman je loptu odbio pravo na nogu Babiću koji ju je ubacio u nebranjen gol.

Partizan je i u nastavku kontrolisao igru, kreirao akcije, ali bio je bezopasan u završnici. Sa druge strane, Mađari su maksimalno koristili svaku grešku "crno-belih", a treći gol sprečio je Ilić posle sjajne šanse Perića koji je prošao pored dvojice i šutirao iskosa sa leve strane.

Tri minute kasnije Marković je pokušao sa distance, ali je na njegovu nesreću pogodio stativu. Bio je to njegov drugi bezuspešan pokušaj u drugom delu, ali mu je treći doneo sreću.

Dobio je loptu na 30-ak metara, povukao je korak-dva napred, a onda desnom nogom sjajnim udarcem loptu poslao preko golmana Videotona uz levu stativu.

Dva minuta kasnije Marković je pokušao da donese preokret, ali je dobro intervenisao golman Tujvel. Do kraja su "crno-beli" imali još dve solidne šanse za pobedu. Lopta je okrznula stativu nakon što je izblokiran šut Aškovskog, dok je Tujvel uspeo da odbrani i pokušaj Brašanca sa 18 metara.

Pripreme, 5. meč:
Partizan - Videoton 2:2 (0:2)
Babić 47, Marković 80 - Nikolić 21, 45

Partizan (4-4-2): R. Ilić – Pauljević, Aškovski, Ivanov, Savić – Lovre (Saša Marković 23'), Jojić (Aksentijević 46'), Babić (Brašanac 63'), Knežević (S. Ilić 46') – F. Marković (S. Šćepović 46'), L. Marković; Nisu igrali: Petrović, Aksentijević, Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve