Nova vest
Fudbal

Petak, 06.07.2012.

11:43

"Španija bolja od Brazila iz 70-ih"

Bivši fudbaler i funkcioner madridskog Reala Horhe Valdano rekao je da ga selekcija Španije podseća na Brazil iz 1970. godine.

Izvor:

Autor:

Default images

"Bio sam uzbuđen zbog načina na koji je Brazil 1970. godine igrao na Mundijalu. Tada sam imao 15 godina i prvi put sam gledao Svetsko prvenstvo. Bio sam fasciniran Brazilom, kao što je slučaj i sa sadašnjom selekcijom Španije. Ipak, Španci imaju kontinuitet. Brazil je samo 1970. godine igrao na određen način, a Španci su to zadržali na tri velika takmičenja", kazao je Valdano.

Valdano dodaje da je prednost "furije" to što je zadržala prepoznatljiv način igre.

Španija je prošle nedelje odbranila titulu prvaka Evrope i postala prva ekipa koja je osvojila tri trofeja zaredom na velikim takmičenjima.

"Španski fudbal se od ostatka sveta razlikuje po načinu na koji se radi u nižim ligama i u mlađim kategorijama. Klubovi kao Real, Barselona, Valensija, Viljareal, Sevilja i Atletik Bilbao su mesta gde se mladi uče kako da igraju, ali i kako da postanu ekipe, celine", dodao je Valdano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve