Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2012.

20:55

Vermezović: Momci imaju srce

Fudbaleri Partizana ostvarili su u sredu četvrtu pobedu na pripremama u Sloveniji, a trener Vladimir Vermezović istakao je da su momci pokazali srce.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" nisu delovali ubedljivo kao u prethodna tri meča, ali su ipak slavili golom Saše Ilića.

"Očigledno je da su momci umorni, međutim, oni su pokazali kvalitet da ne odustaju do kraja. To mi se sviđa bez obzira na sve priče koje su me sačekale ovde kada sam došao. Mislim da ova ekipa ima srce i da će to pokazati", istakao je Vermezović posle meča.

Tokom utakmice u Ptuju trener Partizana je eksperimentisao u odbrani sa Goranom Lovreom na poziciji štopera.

"Pre utakmice sam odlučio da probamo Gorana Lovrea na mestu štopera, da vidimo da li u slučaju nekih problema možemo da računamo na to", kratko je pojasnio Vermezović bez stava o njegovoj igri.

Trener "crno-belih" je imao i nekih zamerki, posebno za igrače koji su dobili šansu u drugom poluvremenu.

"Nije mi se svidelo što igrači, ali mislim da je to posledica umora, u pojedinim trenucima nisu uspeli da zadrže loptu i pomognu odbrani da se odmori. Suviše lako smo gubili loptu, pogotovo momci koji su ušli "sveži" jer su juče igrali utakmicu".

Sve u svemu, Vermezović je zadovoljan četvrtom proverom.

"Momci su pokazali da mogu da igraju iz punog treninga protiv jedne ozbiljne ekipe kao što je Zarja. Mnogima u Srbiji je verovatno nepoznata sem kladioničarima. Jedna tvrda ekipa koja za deset dana počinje prvenstvo i mislim da im je ovo bila jedna od poslednjih provera".

Partizan do kraja priprema očekuju još tri provere (Videoton, Šturom i Lokomotiva), a sve do meča sa Moskovljanima Vermezović će da kombinuje sastave.

"Možda ćemo još utakmicu protiv Videotona i Šturma odigrati sa dva tima, ali ovoga puta po 90 minuta. Ovo nisu prva i druga ekipa Partizana već tim koji igra dan ranije i kasnije. Sutra imamo slobodno popodne, momci će se odmoriti pa ćemo da vidimo ko će igrati protiv Videotona, a ko protiv Šturma".

Prvi meč u novoj sezoni Partizan očekuje 17. ili 18. jula u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Rival će verovatno biti šampion Malte Valeta koja je sa 8:0 pregazila Lusitans iz Andore.

"Milsim da ova ekipa iz Andore nije ozbiljan protivnik, oni su došli na izlet", ukratko je prokomentarisao mogućeg rivala u narednoj rundi Vermezović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve