Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2012.

18:56

RVP: Ne potpisujem novi ugovor!

Robin van Persi neće potpisati novi ugovor sa Arsenalom, saopštio je holandski fudbaler.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji igrač i najbolji strelac Premijer lige za proteklu sezonu saopštio je da se ne slaže sa pravcem u kojem klub treba da ide.

Ova odluka gotovo izvesno dovodi do toga da će Holanđanin biti prodat jer mu sadašnji ugovor ističe sledećeg leta. On je saopštio da u razgovoru sa čelnicima kluba nisu ni stigli do novca, “jer on nije bio prioritet”.

Napadač “Tobdžija” konačno je danas, posle dugog čekanja, rekao šta se događalo na razgovoru sa menadžerom Arsenom Vengerom i direktorom Ivanom Gazidisom, još pre Prvenstva Evrope.

"Ranije ove godine, odmah pio završetku Premijer lige, pričao sam sa šefom i sa g.Gazidisom. Pričali smo o budućnosti kluba, strategiji, planovima razvoja. Finansija se nismo dotakli, jer mi uopšte nisu prioritet.

Ja sam lično imao sjajnu sezonu, ali je moj osnovni cilj da osvajam trofeje. Iz poštovanja prema Arsenu, saigračima i navijačima ne želim da idem u detalje, ali moram sa žaljenjem da konstatujem da je sastank potvrdio da se uopšte e slažemo u strateškim pitanjima”, rekao je Van Persi.

Arsenalovi navijači već su navikli na slične situacije. Iz kluba su u prethodnim sezonama otišle zvezde Fabregas, Nasri, Adebajor, Kolo Ture, svi navodeći da žele da se bore za trofeje.

Svake godine Arsenal je u sezonu ulazio naizgled oslabljen, ali je uvek uspevao da sačuva mesto među 4 kluba i redovno gra Ligu šampiona punu deceniju.

Čak i prošle sezone, kada su Fabregas i Nasri u poslednjem trenutku napustili klub, ekipa je uspela da nadoknadi dvocifreni zaostatak za Totenhemom i preokretom u poslednjem kolu izborila treće mesto i Ligu šampiona.

Međutim, još od 2005. godine trofeji zaobilaze klub, koji se u međuvremenu preselio na Emirejts. Od tog preseljenja nijedan pehar nije pripao “Tobdžijama”.

Dugo sam razmišljao o svemu. Odlučio sam da ne potpišem novi ugovor. Jasno je da svi vi, navijači, imate pravo na svoje miđljenje koje se ne slaže sa mojim stavom. Potpuno razumem i poštuje vaše stavove”, naveo je Van Persi na svom sajtu.

Za Van Persija su zainteresovani mnogi klubovi iz evropskog vrha. Međutim, zbog toga što mu ugovor ističe za godinu dana, Arsenal za njega neće moći da dobije ni približnu sumu onoj koju zaslužuju njegove partije iz prošle sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve